Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μόνο ένα μικρό μέρος υπαλλήλων θα επιστρέψουν στο γραφείο στην Νέα Υόρκη το 2021

Η τηλεργασία φαίνεται πως ήρθε για να μείνει ενώ τα ταξίδια θα περικοπούν σημαντικά για το 1 εκατομμύριο στελεχών του Μανχάταν.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Σύμπραξη για τη Νέα Υόρκη” στον οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες – εργοδότες του Μανχάταν πραγματοποίησε έρευνα στα μέλη του μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου 2021 για να προβλέψει για πόσο καιρό ακόμα το ένα εκατομμύριο υπαλλήλων γραφείου και στελεχών του Μανχάταν θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ta βασικά ευρήματα είναι ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι γραφείου αναμένεται να επιστρέψουν έως τον Σεπτέμβριο του 2021, με τους περισσότερους να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον με μερική απασχόληση.
Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και τα ταξίδια οι εργαζόμενοι θα βασίζονται στη δημόσια συγκοινωνία ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια θα για το 2021 θα είναι περιορισμένα.

Τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνουν:

• Μόνο το 10% των υπαλλήλων γραφείου του Μανχάταν έχουν επιστρέψει στο χώρο εργασίας από τις αρχές Μαρτίου, το ίδιο ποσοστό από τα τέλη Οκτωβρίου 2020.
• Το συνολικό ποσοστό των υπαλλήλων γραφείου που αναμένεται να επανέλθει έως τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι 45%,  ελαφρώς χαμηλότερα από τα τέλη Οκτωβρίου του 2020, όταν οι εργοδότες ανέμεναν ότι το 48% θα επέστρεφε έως τον Ιούλιο του 2021.
• Το 14% των εργοδοτών δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψει η πλειονότητα των εργαζομένων στο γραφείο.
• Οι εργοδότες αναμένουν ότι στο μέλλον, το 56% των υπαλλήλων γραφείου, θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου.
• Το 81% των εργαζομένων που θα επιστρέψουν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τη δημόσια συγκοινωνία.
• Σύμφωνα με προηγούμενα ευρήματα της έρευνας, ο κλάδος των ακινήτων ήταν ο πιο ενεργός στο να φέρει τους υπαλλήλους πίσω στο γραφείο, με τους μισούς εργαζομένους στον τομέα αυτόν να βρίσκονται ήδη στα γραφεία τους.
• Οι εργοδότες τεχνολογίας αναμένουν ότι το 51% των εργαζομένων θα επιστρέψει έως τον Σεπτέμβριο του 2021, σε σύγκριση με το 49% που αναμένεται στο γραφείο μέχρι τον Ιούλιο του 2021 από την έρευνα της Σύμπραξης τον Οκτώβριο. Οι εργοδότες χρηματο-οικονομικών και ασφαλίσεων αναμένουν ότι το 50% των εργαζομένων θα επιστρέψει μέχρι το Σεπτέμβρη, ελαφρώς χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση του 52% που αναμενόταν μέχρι τον Ιούλιο.
• Οι μεγάλοι εργοδότες φέρνουν τα στελέχη τους πίσω στο γραφείο με βραδύτερο ρυθμό. Ενώ το 20% των εργαζομένων έχουν επιστρέψει στο γραφείο μεταξύ εργοδοτών με λιγότερους από 500 υπαλλήλους, μόνο το 8% έχουν επιστρέψει στο γραφείο σε εταιρείες με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους.

Η σύμπραξη ρώτησε επίσης τους εργοδότες σχετικά με τα σχέδια για την απαίτηση εμβολιασμών COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων στο γραφείο που επιστρέφουν:
Το 61% των εργοδοτών δεν θα απαιτήσει τον εμβολιασμό των εργαζομένων που θα επιστρέψουν αλλά από αυτούς τους εργοδότες, το 37% θα ενθαρρύνει τους εργαζομένους να εμβολιαστούν. Περίπου το ένα τρίτο (31%) των εργοδοτών δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα απαιτήσουν εμβολιασμούς για τους υπαλλήλους γραφείου που επιστρέφουν.

Η σύμπραξη ρώτησε επίσης τους εργοδότες πότε θα ξαναρχίσουν τα επαγγελματικά ταξίδια:
Το 22% των εργοδοτών ανέφεραν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν ξαναρχίσει ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια δεν σταμάτησαν ποτέ για το 2% των εργοδοτών. Σχεδόν οι μισοί (47%) εργοδότες αναμένουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα επιστρέψουν σε κάποιο βαθμό το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ το 21% αναμένει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια δεν θα συνεχιστούν μέχρι το 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις