Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική Sentio Solutions συμμετέχει σε νέο accelerator της Janssen

Η ελληνική Sentio Solutions, είναι μια από τις λίγες startups παγκοσμίως που επιλέχθηκαν από τη Janssen, τη φαρμακευτική εταιρεία της Johnson & Johnson, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Janssen Digital Solutions QuickFire Challenge.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο επικεντρώνεται στη διαγνωστική πρόβλεψη και τη θεραπεία ακριβείας. Στο πλαίσιό του, η Sentio Solutions θα “φιλοξενηθεί” στο iPEPS (incubator) για εννέα μήνες, ενώ παράλληλα θα λάβει και καθοδήγηση από τη Janssen, με πρόσβαση σε εμπορικές γνώσεις και συνδέσεις.

Ο Γιώργος Ελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Sentio Solutions είπε: «Αυτή η συναρπαστική εξέλιξη ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας να φέρουμε επανάσταση στον χώρο της ψυχικής υγείας παρέχοντας αντικειμενική τεχνολογία αναγνώρισης δεδομένων και συναισθημάτων για πρώτη φορά και επιτρέποντας στη φαρμακοβιομηχανία να προβλέψει, να αποτρέψει και να προλάβει αυτοκτονίες αλλά και την κατάθλιψη με το κατάλληλο φάρμακο. ”

Η Sentio Solutions έχει αναπτύξει το Feel, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάλληλο για ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή. Το πρόγραμμα Feel συνδυάζει τεχνολογία – τεχνητή νοημοσύνη – με ψυχοθεραπεία και αποτελείται από 3 βασικά στοιχεία: ένα wristband, μια εφαρμογή στο κινητό και ένα σύνολο συνεδριών με έναν ψυχοθεραπευτή.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, το wristband συλλέγει δεδομένα (βιοσήματα) του χρήστη και μέσω αλγορίθμων τα μεταφράζει σε συναισθήματα τα οποία καταγράφει στην εφαρμογή. Τα συναισθήματα αυτά είναι διαθέσιμα τόσο στο χρήστη όσο και στον θεραπευτή, οι οποίοι κάνουν εβδομαδιαίες συνεδρίες μέσω βίντεο ώστε να βελτιωθεί η συναισθηματική κατάσταση του χρήστη.

 

Διαβάστε ακόμα:

Sentio Solutions: Η ελληνική Startup, το πρωτοπόρο gadget και ο “δρόμος” προς τις ΗΠΑ

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις