Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο χρηματιστήριο η Startup που βρίσκεται πίσω από το εμβόλιο της AstraZeneca!

Είσοδο στο χρηματιστήριο μέσω IPO κάνει η startup βιοτεχνολογίας Vaccitech, η οποία συνέβαλε στην εφεύρεση του εμβολίου κατά της Covid-19, που ανέπτυξε στη συνέχεια η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η εταιρεία, η οποία επιχειρεί να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων την ηπατίτιδα Β, τον καρκίνο του προστάτη και τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 216 εκατομμύρια δολάρια από την Gilead Sciences (GILD.O), την Sequoia Capital China, την Google Ventures και την Oxford Sciences Innovation. Σύμφωνα με το Reuters, η ίδια στοχεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με αξία 613 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η Vaccitech αποτελεί spinoff του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ιδρύθηκε το 2016. Η έδρα της μέχρι σήμερα είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο η ίδια επέλεξε τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Nasdaq για την IPO της. Μέσω αυτής, η εταιρεία σκοπεύει να σηκώσει περίπου 117 εκατ. δολάρια, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των κλινικών της προγραμμάτων αλλά και για έρευνα και ανάπτυξη αρχικού σταδίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις