Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια Startup που θα μπορούσε να έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα

Η Catch Co. και το βασίλειο που έχτισε γύρω από... τα ψάρια!

Ξεκίνησε ως μια συνδρομητική υπηρεσία με δολώματα για ψάρεμα και κατέληξε σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που σήκωσε πρόσφατα 38 εκατ. δολάρια για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες! Είναι η Catch Co. και είναι μία Startup που σίγουρα θα μπορούσε να έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα… αλλά η έδρα της είναι στο Σικάγο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 από τον Ross Gordon έναν ενθουσιώδη ψαρά που ήθελε να διευκολύνει τους επίδοξους αλιείς με έτοιμα δολώματα, παραδομένα στην πόρτα τους. Ο ίδιος πίστευε ότι είναι πολύ “τρομακτικό” για όποιον ασχολείται με το ψάρεμα να διαλέγει τα δολώματά του, ακόμα κι αν δεν είναι αρχάριος. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχήματα, είδη και μεγέθη και ήξερε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ποιο ταιριάζει σε αυτούς.

Έτσι, δημιούργησε την υπηρεσία του η οποία μετεξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο – μια ολόκληρη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που παράγει μεταξύ άλλων και εξειδικευμένο περιεχόμενο για ψαράδες, όπως βίντεο στο YouTube με ταξίδια διαφόρων infuencers που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ψαρέματος για φιλανθρωπικό σκοπό! Επίσης, η εταιρεία παρέχει από το 2019 τα προϊόντα της σε άλλα καταστήματα λιανικής, όπως τα Walmart, καθώς γνωρίζει ότι πολλοί είναι αυτοί που θα σκεφτούν να αγοράσουν δολώματα την ημέρα που θα πάνε για ψάρεμα και δεν θα έχουν χρόνο να παραγγείλουν online.

Τα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας της, ο Gordon χρηματοδοτούσε την εταιρεία του με ίδια μέσα, ωστόσο τα επόμενα χρόνια άρχισε να δέχεται εξωτερικές επενδύσεις, με την πιο πρόσφατη να κλείνει τον Δεκέμβριο του 2020 στα 6 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 65 υπαλλήλους και έχει 20 ανοικτές θέσεις εργασίας. Ο Gordon αναμένει ότι το επόμενο διάστημα θα κάνει δεκάδες ακόμα προσλήψεις ενώ στα πλάνα του είναι και το άνοιγμα των δικών του φυσικών καταστημάτων.

Ο ίδιος πιστεύει πολύ στην εταιρεία του και θεωρεί ότι το μέλλον θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα. Πριν από την πανδημία, η Catch Co. αναπτυσσόταν κατά 60-70% κάθε χρόνο και τώρα το ποσοστό αυτό μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότεροι σπεύδουν να βγάλουν άδειες ψαρέματος. Ο Gordon αναφέρει χαρακτηριστικά στο Crunchbase ότι πέρυσι, η Catch Co. παρουσίασε ετήσια αύξηση εσόδων σχεδόν 100% και παρόλη την αβεβαιότητα της εποχής πιστεύει ότι θα συνεχίσει έτσι. «Βρισκόμαστε σε μια πορεία εξέλιξης από το 2012 και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέσω του φακού βελτίωσης της προσβασιμότητας στον αλιευτικά εξοπλισμό», λέει χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από Crunchbase News

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις