Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

7 πασίγνωστες επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Λίγη ώρα στο διαδίκτυο σήμερα αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι διανύουμε μία από τις πιο “καυτές” περιόδους στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων. Το ethereum κάνει “ράλι” φτάνοντας για πρώτη φορά την τιμή των 4.000 δολαρίων, το dogecoin κάνει τη δική του εντυπωσιακή (αν και μετ’εμποδίων) κούρσα και το bitcoin κερδίζει συνεχώς δύναμη, κρατώντας τον τίτλο του βασιλιά των κρυπτονομισμάτων. Όλα αυτά, ενώ όλος και περισσότερος κόσμος μπαίνει στο παιχνίδι κάνοντας επενδύσεις και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αποφασίζουν να προλάβουν το “τρένο”, λανσάροντας σχετικές υπηρεσίες ή πολύ απλά δεχόμενες πληρωμές σε crypto για τα προϊόντα τους.

Φυσικά, υπάρχουν και επικριτές, αυτοί που μιλούν για μια νέα “φούσκα” και προειδοποιούν τους πολίτες-επενδυτές για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν αγοράζοντας το αγαπημένο τους ψηφιακό νόμισμα. Οι φωνές αυτές όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετές για να ανακόψουν το κύμα, ένα κύμα στο οποίο έχουν μπει τεράστια ονόματα όπως η BMW, η Tesla και το Booking.com.

Παρακάτω, θα δούμε 10 από τις κορυφαίες στον κόσμο επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα:

  1. Tesla: Τον περασμένο ο Μάρτιο, ο – φανατικός υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί πλέον να αγοράζει αυτοκίνητα της Tesla πληρώνοντας με bitcoin. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πληρωμές αυτές δεν θα μετατραπούν σε κάποιο “σταθερό νόμισμα”, αλλά ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα εσωτερικό λογισμικό ανοιχτού κώδικα που επεξεργάζεται το bitcoin απευθείας.
  2. Etsy : Το κορυφαίο marketplace χειροποίητων και vintage προϊόντων στον κόσμο, έχει επίσης προσφέρει στους πελάτες του δυνατότητες εναλλακτικών πληρωμών που περιλαμβάνει και το bitcoin. Προκειμένου κάνουν αποδεκτές τις συγκεκριμένες πληρωμές, οι χρήστες-πωλητές πρέπει να δημιουργήσουν ένα ειδικό μπάνερ στο προφίλ τους που δηλώνει ότι δέχονται κρυπτονομίσματα, όπως και ένα ειδικό πορτοφόλι που θα τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα έσοδα που λαμβάνουν.
  3. Booking.com: Το Booking έχει συνάψει συνεργασία με το Travala.com από το 2019, δίνοντας πρόσβαση στους χρήστες της σε 90.000 αγγελίες που μπορούν με κρυπτονομίσματα. Επίσης, η πλατφόρμα συνεργάζεται από τον Ιανουάριο με το Crypto.com, το οποίο δίνει στους χρήστες έκπτωση έως 25% όταν πληρώνουν με την κάρτα που εκδίδει το ίδιο το Crypto.com σε συνεργασία με τη Visa.
  4. NordVPN:  Το NordVPN, ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους VPN για desktops και mobile apps, έχει δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν υπηρεσίες με bitcoin, ανώνυμα και με πλήρη κρυπτογράφηση.
  5. PayPal: Ο κολοσσός των ψηφιακών πληρωμών, μπήκε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων το 2020, επιτρέποντας στους χρήστες του να αγοράζουν, να πωλούν αλλά και να αποταμιεύουν bitcoin, ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα. Παρόλο που αυτή η επιλογή περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, η PayPal σκοπεύει να την λανσάρει σε παγκόσμιο επίπεδο παγκόσμιες αγορές το 2021.
  6. BMW: Μπορεί η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία να μην έχει συνδεθεί επίσημα με το Bitcoin ως “παραδοσιακή” εταιρεία, ωστόσο δύο από τις αντιπροσωπείες της σε Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, και Ethereum) για αγορές αυτοκινήτων.
  7. Shopify: Το Shopify, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου, δέχεται πληρωμές από τέσσερις πλατφόρμες πληρωμών για κρυπτονομίσματα (Coinbase, BitPay, GoCoin, και CoinPayments), και οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν με πάνω από 1.800 διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Οι έμποροι μπορούν από την πλευρά τους να επιλέξουν τις μεθόδους πληρωμής που επιθυμούν μέσα από την πλατφόρμα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις