Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδύστε σε κρυπτονομίσματα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας, λέει ο ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

Τα κρυπτονομίσματα “δεν έχουν εγγενή αξία” και οι άνθρωποι που επενδύουν σε αυτά θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους, δήλωσε την Κυριακή ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου για την αυξανόμενη αξία των κρυπτονομισμάτων, ο Bailey είπε συγκεκριμένα ότι παρά την αξία που αποδίδουν οι άνθρωποι σε αυτά, στην πραγματικότητα τα ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν κάποια βάση και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: “Αγοράστε τα μόνο εάν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας.”

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του χρηματοοικονομικού τομέα στρέφεται ενάντια στη ριψοκίνδυνη αγορά των κρυπτονομισμάτων.  Τα λόγια του Bailey θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την προειδοποίηση που είχε κάνει η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Ιανουάριο, λέγοντας: “Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα, ή οι επενδύσεις και ο δανεισμός που συνδέονται με αυτά, γενικά συνεπάγεται με πολύ σοβαρούς κινδύνους που αφορούν τα χρήματα των επενδυτών. “Εάν οι καταναλωτές επενδύουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους.”

Ακόμα και ο ίδιος ο Bailey, ο οποίος ήταν και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε ξανά μιλήσει για τους κινδύνους αυτούς, το 2017, το κοινό λέγοντας: “Αν θέλετε να επενδύσετε σε bitcoin, ετοιμαστείτε να χάσετε όλα τα χρήματά σας”.

Πράγματι, η επένδυση σε κρυπτονομίσματα δεν θεωρείται ένα ασφαλές σπορ. Αν και αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κινούνται ανοδικά, υπάρχει πάντα η “φούσκα” του 2017, με την πτώση του bitcoin, η οποία θυμίζει πόσο εύκολο είναι να χάσει κανείς τα χρήματά του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα ρίσκα που ενέχει μια επένδυση στο bitcoin εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

H Excelon βγάζει το δικό της κρυπτονόμισμα με μοναδικά χαρακτηριστικά

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις