Ο συνιδρυτής της Atomico ετοιμάζεται να “ρίξει” 60 εκατ. δολάρια στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα

Ο co-founder της Atomico Mattias Ljungman, δημιούργησε ένα νέο fund 60 εκατ. δολαρίων, με το οποίο ξεκινά τη λειτουργία της η Moonfire Ventures, το νέο του VC που στοχεύει αποκλειστικά την ευρωπαϊκή αγορά.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του VC είναι ότι οι αποφάσεις του και οι επενδύσεις του θα βασίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο σε δεδομένα. Ο Ljungman, έχοντας 20 χρόνια επενδυτικής εμπειρίας, πιστεύει ότι το παλιό μοντέλο των προσωπικών σχέσεων και του “ενστίκτου” όσον αφορά τις επενδύσεις, αποτυγχάνει όταν εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα.

Όπως εξηγεί, οι επενδύσεις έχουν πάντα να κάνουν με προσωπικές σχέσεις, αλλά θα πρέπει να τροφοδοτούνται από δεδομένα, λογισμικό και μηχανική μάθηση, προκειμένου να βελτιστοποιούνται όλες οι διαδικασίες, από την εύρεση και την αξιολόγηση μιας εταιρείας έως την ανατροφοδότηση που δίνεται στους ιδρυτές αυτής. “Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την παραδοσιακή διαδικασία επενδύσεων και να κάνουμε τη λήψη αποφάσεων πιο γρήγορη και αποδοτική”, λέει χαρακτηριστικά.

Η  Moonfire Ventures ιδρύθηκε το 2020 και επικεντρώνεται στην υγεία, την εργασία και τη γνώση, τα τυχερά παιχνίδια, την κοινότητα, τον ελεύθερο χρόνο και τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Έχει ήδη υποστηρίξει αρκετές ευρωπαϊκές νεοσύστατες εταιρείες, όπως τις Humaans, Electric Noir Studios, Skunkworks, Pento, Awell Health, Mindstone, Business Score, Homerun, HiPeople, LoveShark, WillaPay, Oliva και Equify.

Βλέποντας το οικοσύστημα της περιοχής να μεγαλώνει και να ωριμάζει τον τελευταίο χρόνο, ετοιμάζεται πλέον να εντοπίσει νέες υποσχόμενες εταιρείες και να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της. Το target group της είναι σε κάθε περίπτωση startups αρχικού σταδίου που αξιοποιούν την τεχνολογία και καινοτομούν δημιουργώντας πρωτοποριακές επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις