Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πιο διάσημοι tech CEOs έχουν πουλήσει μετοχές άνω των 6 δις από τις αρχές του 2021!

Οι CEO των 5 μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως, έχουν πουλήσει μετοχές αξίας 6,36 δισ. δολαρίων, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Μαΐου του 2021.

Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε και δημοσίευσε το Finbold, από τους CEO αυτούς, στην κορυφή βρίσκεται ο Jeff Bezos, ο οποίος “ξεφορτώθηκε” μετοχές αξίας 4,9 δισ. δολαρίων και ακολουθεί ο Mark Zuckerberg που μέσα στο 2021 πούλησε μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων. Μόνο αυτοί οι δύο μαζί, πούλησαν φέτος μετοχές 6,1 δισ. δολαρίων, συμπληρώνοντας το μεγαλύτερο ποσό συγκριτικά με τα άλλα στελέχη.

Αμέσως επόμενος στη σειρά έρχεται ο Jen-Hsun Huang, CEO της Nvidia ο οποίος πούλησε μετοχές 77,28 εκατ. δολαρίων και τέταρτος κατατάσσεται ο Nadella Satya της Microsoft με μετοχές ύψους 65,44 εκατ. δολαρίων. Τελευταίο συναντάμε τον CEO της Alphabet Sundar Pichai, με 33, 05 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι όλες οι παραπάνω εταιρείες, είδαν αύξηση στην αξία των μετοχών τους από την αρχή του έτους και αυτό, σύμφωνα με το Finbold οφείλεται στο γεγονός ότι όλες προσφέρουν υπηρεσίες και εργαλεία που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους να διαχειριστούν τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι η προσοχή που δόθηκε σε αυτές τις υπηρεσίες, το γεγονός που οδήγησε σε πρωτοφανή επίπεδα την τιμή των μετοχών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις