Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple απέρριψε σχεδόν 1 εκατ. νέες εφαρμογές το 2020 και τώρα εξηγεί γιατί

Σε μια κίνηση που είχε στόχο να ενισχύσει μάλιστα τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια της προς κοινό και συνεργάτες, η εταιρεία έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες για τους λόγους τους οποίους προχώρησε στην απόρριψή τους. 

Αυτή την εβδομάδα, η Apple αποκάλυψε ότι απέρριψε σχεδόν 1 εκατ. εφαρμογές που αιτηθεί την ένταξή τους στο App Store για πρώτη φορά το 2020.

Σε μια κίνηση που είχε στόχο να ενισχύσει μάλιστα τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια της προς κοινό και συνεργάτες, η εταιρεία έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες για τους λόγους τους οποίους προχώρησε στην απόρριψή τους.

Συγκεκριμένα, η Apple δήλωσε ότι το 2020:

  • Απέρριψε σχεδόν 1 εκατομμύριο εφαρμογές που υποβλήθηκαν σε έλεγχο για πρώτη φορά
  • Απέρριψε σχεδόν 1 εκατομμύριο ενημερώσεις εφαρμογών
  • Κατήργησε (από το App Store) 48.000 εφαρμογές για τη χρήση “κρυφών ή μη τεκμηριωμένων λειτουργιών”, συχνά εργαλείων λογισμικού που χρησιμοποιεί η Apple εσωτερικά για τις δικές της εφαρμογές.
  • Κατήργησε 150.000 εφαρμογές επειδή ήταν ανεπιθύμητες (smap) ή αντέγραφαν άλλες εφαρμογές.
  • Κατήργησε 215.000 εφαρμογές επειδή συγκέντρωναν πάρα πολλά δεδομένα χρηστών ή προέβησαν σε άλλες παραβιάσεις απορρήτου.
  • Κατήργησε 95.000 εφαρμογές για απάτη, πολλές εξ αυτών επειδή μετά τον έλεγχο της Apple, άλλαξαν το περιεχόμενό τους συχνά, προωθώντας τον τζόγο ή την πορνογραφία.
  • Απέκλεισε 470.000 λογαριασμούς από το πρόγραμμα προγραμματιστών της λόγω απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διευκρινίσεις αυτές δόθηκαν πιθανότητα ως απάντηση στον έλεγχο τον οποίο δέχεται η Apple από τις ρυθμιστικές αρχές, μετά από καταγγελίες όπως αυτές της Epic Games. Η τελευταία, έχει κατηγορήσει την Apple για μονοπωλιακές πρακτικές και έχει ανοίξει δικαστική μάχη με στόχο να δοθούν περισσότερα κέρδη αλλά και προνόμια στους δημιουργούς εφαρμογών.

Οι δικηγόροι της Epic έχουν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι το App Store της Apple είναι ένας «περιφραγμένος κήπος» που εμποδίζει τους ανταγωνιστές και ότι οι κανόνες της Apple εφαρμόζονται άνισα σε διαφορετικούς προγραμματιστές. Επίσης η εταιρεία έχει ισχυριστεί ότι η διαδικασία επιλογής εφαρμογών της Apple είναι προβληματική, τονίζοντας ότι κάποιες φορές κακόβουλο λογισμικό καταφέρνει να πάρει έγκριση για το App Store.

Για να υπερασπιστεί τη στρατηγική της, η Apple έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί συνδυασμό ανθρώπινων και αυτοματοποιημένων ελέγχων για να ελέγξει περίπου 5 εκατομμύρια εφαρμογές ετησίως, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων, με ποσοστά απόρριψης που κυμαίνονται από 33% έως 36%. Οι υπάλληλοι της Apple υποστήριξαν επιπλέον στη δίκη ότι ο αριθμός των λαθών που κάνει η εταιρεία είναι μικρός σε σύγκριση με την κλίμακα του App Store της.

Διαβάστε ακόμα:

Εκτός Play Store και App Store το Fortnite – Η Epic Games απαντά με αγωγές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις