Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Emvolon: Startup από το MIT με Έλληνα συνιδρυτή οδηγεί σε ένα μέλλον χαμηλού άνθρακα

Η Emvolon μια τεχνολογική εταιρεία με «ρίζες» από την Ελλάδα και έδρα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε μια χρηματοδότηση 1,5 εκατ. δολαρίων από το The Engine, το γνωστό VC του MIT.

Η εταιρεία, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που μετατρέπει το φυσικό αέριο σε χημικά όπως η μεθανόλη για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών ή ως καύσιμο. Η μετατροπή αυτή γίνεται σε διυλιστήρια ή εργοστάσια παραγωγής φυσικού αερίου και για τη διεργασία χρησιμοποιούνται πόροι που διαφορετικά θα είχαν σπαταληθεί.

Η Emvolon ουσιαστικά παρεμβαίνει στη διαδικασία καύσης του φυσικού αερίου και «εκμεταλλεύεται» το τεράστιο ποσοστό αυτού που θα κατέληγε στον αέρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 150 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως εκπέμπονται στον αέρα, ποσό που ισοδυναμεί με 275 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Η πλατφόρμα της Emvolon μπορεί να αναιρέσει το 90% αυτών των εκπομπών και να πουλά πολύτιμα προϊόντα σε μεγάλες παγκόσμιες αγορές χημικών.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της εταιρείας, Εμμανουήλ Κασσέρη, η Emvolon επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που λειτουργούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης  και μέσω μικροσκοπικών μονάδων χημικής μπορεί να παρέχει στις κοινότητες τις πρώτες ύλες που χρειάζονται, χωρίς την κατασκευή τεράστιων διυλιστηρίων και χημικών εγκαταστάσεων.Η διαδικασία επιτρέπει τη δημιουργία οικονομικών μικρών εργοστασίων, «ανταλλάσσοντας» τις οικονομίες μαζικής παραγωγής για οικονομίες κλίμακας.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα της Emvolon κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας φθηνά και ευρέως διαδεδομένα εξαρτήματα από την αυτοκινητοβιομηχανία. Η ίδια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή κι άλλων πόρων όπως η βιομάζα, η οποία διαφορετικά θα σάπιζε σε χωράφια ή δάση ή το βιοαέριο σε μια ποικιλία χρήσιμων χημικών. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην παραγωγή αμμωνίας, δίνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε κοινότητες, χωρίς την ανάγκη για αξιόπιστο δίκτυο ηλετροδότησης.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία, που δημιουργήθηκε από κοινού με τον Leslie Bromberg μέσα από το MIT, αναμένεται να μεγαλώσει την ομάδα της,  και να ενισχύσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας της καθιστώντας την «κλειδί» για ένα μέλλον χαμηλού άνθρακα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις