Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΕΕ επενδύει 62 εκατ. ευρώ σε αυτούς που θα δημιουργήσουν το “Διαδίκτυο των Ανθρώπων”

Το μέλλον του διαδικτύου αλλά και των καινοτόμων “παικτών” που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό τέθηκε στο τραπέζι του NGI Forum 2021, στη διάρκεια του οποίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περαιτέρω χρηματοδότηση τους κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος Horizon Europe.

Το NGI (Next Generation Internet) είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να μετατρέψει το διαδίκτυο σε “Διαδίκτυο των Ανθρώπων”. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρεί να χτίσει ένα Internet που θα απαντά στις βασικές ανάγκες των ανθρώπων όπως η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια και η συμπερίληψη. Στο πλαίσιο αυτό, στο φετινό φόρουμ της πρωτοβουλίας συζητήθηκε το πώς θα ανοίξει ο δρόμος για ένα πιο αξιόπιστο διαδίκτυο, παρουσιάστηκαν τα projects που “έτρεξε” τα τελευταία δύο χρόνια η Κομισιόν προς αυτή την κατεύθυνση και αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι την περίοδο 2021-2022 θα αφιερώσει 62 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει όσους καινοτομούν στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στους τομείς των δεδομένων, των αποκεντρωμένων τεχνολογιών, της αρχιτεκτονικής του διαδικτύου και των ανοιχτών και έγκυρων αναζητήσεων. Επίσης θα επενδύσει μέρος των χρημάτων στην ενίσχυση της συνεργασίας Ευρώπης – ΗΠΑ και Ευρώπης – Καναδά.

Ο Thierry Breton, Επίτροπος για την εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος άνοιξε το φόρουμ , δήλωσε: «Στο πλαίσιο του Horizon Europe έχουμε επτά χρόνια επενδύσεων μπροστά μας και ανυπομονώ να δω την κοινότητα του Διαδικτύου επόμενης γενιάς να παρέχει βασικές τεχνολογίες, να συνεισφέρει στα παγκόσμια πρότυπα του Διαδικτύου και στις εξελίξεις ανοιχτού κώδικα, να συμμετέχει στη συζήτηση για την πολιτική και στο ευρύτερο όραμα που επιδιώκει η Ευρώπη για το μέλλον του Διαδικτύου.”

Η Εύα Καϊλή, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημαντική δράση στο πεδίο των νέων τεχνολογιών και της επιστήμης, υπενθύμισε στους συμμετέχοντες τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η καινοτομία, μαζί με το ρυθμιστικό πλαίσιο, στον ψηφιακό τομέα και υπενθύμισε ότι οι πρόσφατες κανονιστικές πρωτοβουλίες της ΕΕ στοχεύουν στη διαφύλαξη της διαφάνειας, της ιδιωτικής ζωής και της υπευθυνότητας στον ψηφιακό τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις