Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei λανσάρει το δικό της λειτουργικό σύστημα, HarmonyOS

100 διαφορετικά προϊόντα της Huawei πρόκειται να υποστηρίξουν το HarmonyOS στην Κίνα φέτος. Η Huawei είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 300 εκατομμύρια συσκευές θα τρέχουν το HarmonyOS μέχρι το τέλος του 2021.

Η Huawei ανακοίνωσε χθες μια σειρά νέων προϊόντων αλλά το πιο σημαντικό νέο είναι το HarmonyOS, το νέο λειτουργικό σύστημα για Smartphones και φορετές συσκευές.

«Ένα για όλα και όλα για ένα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι συνδεδεμένα και λειτουργούν έξυπνα και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος», δήλωσε ο Richard Yu, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Consumer Business Group . «Η κυκλοφορία του HarmonyOS και μια σειράς προϊόντων που τροφοδοτούνται από αυτό το πρωτοποριακό σύστημα είναι άλλο ένα παράδειγμα της αδιάκοπης προσπάθειάς μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στο μέλλον.»

Το HarmonyOS ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2016 και βγήκε δοκιμαστικά στην αγορά των τηλεοράσεων στη Κίνα το 2019 μετά τα γνωστά προβλήματα με τις Η.Π.Α. και την μαύρη λίστα που μπήκε η Huawei, αποκόπτοντάς την στην ουσία από την πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Android της Google. Αυτή η κίνηση, μαζί με τις περαιτέρω κυρώσεις που περιορίζουν την πρόσβαση της Huawei σε επεξεργαστές και κρίσιμα τσιπ  έφερε σε δύσκολη θέση την παραγωγή smartphones λίγους μήνες αφότου έγινε ο νούμερο ένα παίκτης στον κόσμο.

Η Huawei ήξερε ότι έπρεπε να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά και παράλληλα με την ανάπτυξη και τελειοποίηση του HarmonyOS έδωσε μεγάλη έμφαση στις εφαρμογές και στην αναπλήρωση του Google Play store με το δικό της store και μπορούμε να πούμε ότι το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό!

Σήμερα οι συσκευές της Huawei έρχονται με το App Gallery και ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εφαρμογών Android και όλων των πιο γνωστών εφαρμογών αλλά πολλές τοπικά δημοφιλείς εφαρμογές σε κάθε χώρα, με 540 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Βέβαια το πιο σημαντικό νούμερο είναι οι 2,7 εκατομμύρια προγραμματιστές οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης εφαρμογών στη πλατφόρμα Huawei Mobile Services και είναι στην ουσία η υποδομή του App Gallery.

Παράδειγμα για τη Huawei σίγουρα θα είναι η Apple η οποία πλέον ελέγχει όλο το μήκος και πλάτος του οικοσυστήματός της καθώς φυσικά τους επεξεργαστές της αλλά και άλλα κρίσιμα τσιπ εντός του iPhone όπως για παράδειγμα το modem επικοινωνίας με τα δίκτυα.

Η Huawei ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι πολλά από τα παλαιότερα Smarthphones θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε HarmonyOS με την διαδικασία να ξεκινά άμεσα και θα συνεχιστεί και το 2022.

100 διαφορετικά προϊόντα της Huawei πρόκειται να υποστηρίξουν το HarmonyOS στην Κίνα φέτος. Η Huawei είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 300 εκατομμύρια συσκευές θα τρέχουν το HarmonyOS μέχρι το τέλος του 2021 ενώ το Smartwatch HUAWEI Watch 3 Series, και το Huawei MatePad Pro θα έρθουν εξοπλισμένα με το HarmonyOS.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις