Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Prosus εξαγόρασε την Stack Overflow για 1,8 δισ. δολάρια

Η θυγατρική της Naspers, Prosus εξαγόρασε την μεγαλύτερη κοινότητα επικοινωνίας developers, Stack Overflow για 1,8 δισ.

Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη επένδυση της Prosus σε μια online εταιρεία – κοινότητα εκπαίδευσης και μάλλον όχι τυχαία έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την πώληση ενός μικρού ποσοστού των μετοχών που κατέχει στην Tencent. Η Prosus είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής της κινεζικής Tencent με περίπου 28% όπως και στην Mail.ru.

Σύμφωνα με την εταιρεία η κίνηση αυτή έγινε λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για εκπαίδευση online σε τεχνολογικούς τομείς.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Stack Overflow λειτουργεί στην ουσία ένα site ερωτήσεων και απαντήσεων που χρησιμοποιείται κυρίως από προγραμματιστές λογισμικού και άλλα στελέχη όπως επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα και επαγγελματίες οι οποίοι χρειάζονται όλο και περισσότερο δεξιότητες προγραμματισμού. Σύμφωνα με την εταιρεία το Stack Overflow έχει πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως.

Η Stack Overflow είναι η πρώτη εξαγορά της Prosus στον χώρο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Η Prosus κατέχει ήδη μερίδια σε δύο εταιρείες εκπαιδευτικής τεχνολογίας — την Udemy και την Codecademy — που εξυπηρετούν κυρίως εταιρείες.

Περίπου το 85% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ με την Prosus να στοχεύει να επεκτείνει αυτή την πλατφόρμα γεωγραφικά, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων αγορών όπως η Ινδία.

Με πληροφορίες από WSJ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις