Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Skroutz λέει “ναι” στην τηλεργασία

Το Skroutz ήταν μία μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που εφάρμοσε την απομακρυσμένη εργασία κατά 100% των εργαζομένων του από τον Μάρτιο του  2020

Την ώρα που ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωρά και πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν δειλά δειλά να επιστρέφουν τους εργαζομένους στη βάση τους, το Skroutz φαίνεται αποφασισμένο να συνεχίσει το μοντέλο της τηλεργασίας το οποίο υιοθέτησε από την αρχή της πανδημίας.

Πληροφορίες του Startupper.gr αναφέρουν ότι η εταιρεία, η οποία έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας της αλλά και επέκτασης των υπηρεσιών της, έχει ήδη ανακοινώσει στο μεγαλύτερο μέρους του προσωπικού της ότι θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι – παρέχοντας όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, ενώ έχει ξεκινήσει διαδικασίες να αποδεσμεύσει τα εμβληματικά γραφεία της στη Νέα Ιωνία, πιθανότατα αναζητώντας ένα νέο (μικρότερο) χώρο που θα αποτελέσει την έδρα της στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σε απάντησή της η εταιρεία αναφέρει ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν. Συγκεκριμένα το Skroutz δηλώνει: «Aπό το Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας εργάζεται remotely. Πρόκειται για μία απόφαση που λάβαμε σεβόμενοι την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώθηκε τον Μάρτιο του 2020 καθώς και τις σχετικές εξελίξεις όλη αυτή την περίοδο. Η ομάδα μας όλο αυτόν τον καιρό σχεδόν διπλασιάστηκε καθώς έχουμε φτάσει πλέον τους 520 υπαλλήλους. Από το καλοκαίρι και μετά θα βρισκόμαστε σε ένα υβριδικό μοντέλο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα αποχωρήσουμε από τα γραφεία μας στη Νέα Ιωνία ψάχνοντας μικρότερο χώρο. Το εργασιακό περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο το Skroutz αποτελεί πρωτοπόρο στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να αποτελεί και στο μέλλον. Στόχος μας παραμένει η καλλιέργεια ενός σύγχρονου και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος».

Σημειώνεται ότι το Skroutz ήταν μία μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που εφάρμοσε την απομακρυσμένη εργασία κατά 100% των εργαζομένων του από τον Μάρτιο του  2020 έως σήμερα και, σε πρόσφατη έρευνα που είχε δημοσιεύσει ανέφερε ότι οι εργαζόμενοί του έχουν εξοικειωθεί πλήρως, και ψηφίζουν να συνεχιστεί σε ένα βαθμό και μετά την πανδημία.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των εργαζομένων του Skroutz (51%) είχε ψηφίσει ότι η τηλεργασία δεν επηρέασε τη δυνατότητα να εργάζονται ως μέλη της ομάδας, ενώ το 70% των εργαζομένων είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο που θα συνδυάζει τη φυσική παρουσία και την τηλεργασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις