Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Flink: Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο, χθες σήκωσε 240 εκατομμύρια!

H Γερμανική Startup παραδόσεων ειδών σούπερ μάρκετ, Flink, ιδρύθηκε στην ουσία τον περασμένο Ιανουάριο και έξι μήνες μετά σήκωσε 240 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε περισσότερες πόλεις και περισσότερες χώρες, λόγω της ισχυρής ζήτησης σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Η τεράστια τάση της πανδημίας για παραδόσεις προϊόντων σουπερμάρκετ φαίνεται ότι έχει έρθει για να μείνουν και όλο και περισσότερες Startups εμφανίζονται στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο.

η Flink με έδρα το Βερολίνο έχει αναπτύξει πολλές μικρές αποθήκες σε όλη τη πόλη οι οποίες έχουν “μόνο” 2.400 κωδικούς και προσφέρει παράδοση των προϊόντων σε 10 λεπτά ή λιγότερο.
δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε 24 πόλεις σε όλη τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Δεν έχει αποκαλύψει πόσους ενεργούς πελάτες έχει, αλλά στοχεύει τους νεότερους καταναλωτές, εκείνους με μικρά ψυγεία, εκείνους που έχουν ξεχάσει αντικείμενα στα μεγαλύτερα καταστήματά καθώς και ανθρώπους που απλά δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ψωνίσουν μία φορά την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ.
Η Startup αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ρυθμό ενεργοποίησης αποθηκών σε μια νέα περιοχή κάθε δυο ημέρες!

Είμαστε σε αποστολή να δώσουμε στους ανθρώπους πίσω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους κατά τη διάρκεια των δύσκολων ημερών τους και να τους εντυπωσιάσουμε με τις υπηρεσίες μας κάθε φορά που παραγγέλνουν“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Flink Όλιβερ Μέρκελ — ο οποίος ίδρυσε από κοινού την εταιρεία με τον Τζούλιαν Νταμς και τον Κρίστοφ Κόρντες. “Θέλουμε να καθιερώσουμε την Flink ως τον κορυφαίο προορισμό για τα καθημερινά προϊόντα τους σε εξαιρετικές τιμές και με άμεση παράδοση από τους καταπληκτικούς αναβάτες μας. Η αύξηση των παραγγελιών που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες ήταν εκρηκτική και την αποδίδουμε στην άριστη εξυπηρέτηση που παρέχουμε στους καταναλωτές μας”.

Η μεγάλη χρηματοδότηση Α’ Γύρου συμμετέχει η Prosus,  η BOND και Mubadala Capital και συνοδεύτηκε με μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα συμφωνία, οδηγό και για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η REWE — ένας γερμανικός κολοσσός στα σουπερμάρκετ — θα συνεργαστεί στρατηγικά με την εταιρεία, η οποία θα καταστήσει την Flink τον προτιμώμενο συνεργάτη της για μικρότερα καλάθια προϊόντων, η οποία φαίνεται ότι θα συμπληρώσει το σύστημα παραδόσεων της REWE το οποίο όλα δείχνουν ότι καλύπτει τα  μεγαλύτερα καλάθια.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο στοίχημα στις παραδόσεις ειδών σούπερ μάρκετ δεν είναι οι ποικιλία προϊόντων αλλά ο χρόνος παράδοσης. Όποια Startup καταφέρει να παραδίδει τα προϊόντα σε 20 λεπτά θα είναι αυτή που θα ξεχωρίσει και θα κερδίσει πελάτες.

Διαβάστε επίσης:

Το 2021 είναι η χρονιά του delivery!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις