Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Δημόκριτος διοργανώνει φέτος το 56ο Θερινό Σχολείο του για φοιτητές και πτυχιούχους

Το ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος» διοργανώνει για 56η συνεχή χρονιά φέτος, από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου, το «Θερινό Σχολείο» του για προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Το φετινό Θερινό Σχολείο θα είναι υβριδικό, καθώς πολλές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και άλλες σε απευθείας μετάδοση από το Κεντρικό Αμφιθέατρο στο «Δημόκριτο». Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Για τους φοιτητές που βρίσκονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο «Δημόκριτο», θα υπάρχει η δυνατότητα της δια ζώσης παρακολούθησης, ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Σχολείο θα πραγματευτεί σημαντικά επίκαιρα θέματα στις εξής θεματικές περιοχές: Επιστήμες Υγείας, Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές, Ενέργεια -Περιβάλλον – Ασφάλεια, Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά, καθώς επίσης Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

Θα γίνουν επίσης εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου, όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος.

Το SingularityU Athens θα επισκεφτεί και φέτος το Σχολείο δίνοντας παρουσιάσεις σε θέματα επικαιρότητας. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο «Δημόκριτο» και σε άλλες χώρες, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα τους μιλήσουν για ευκαιρίες καριέρας.

Τέλος, θα συνεχιστεί και φέτος η επιτυχημένη πρωτοβουλία «Τhe Research Matchmaking Event» όπου, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις -μέσω ειδικής πλατφόρμας- με ερευνητές του «Δημοκρίτου», οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με διάφορα ερευνητικά εργαστήρια με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Για εγγραφές, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις