Νίκος Λάζαρης, Huawei: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει οδηγό για ένα βιώσιμο μέλλον”

Στην πράσινη αειφόρο ανάπτυξη και τον ρόλο της Ηuawei στο τομέα αυτό, αναφέρθηκε ο Νίκος Λάζαρης, Managing Director της Ηuawei Ελλάδος, στο ΕcoFest 2021 στο οποίο η εταιρεία συμμετείχε ενεργά ως χορηγός.

«Στη Ηuawei είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει αρωγό θετικών αλλαγών για ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον για αυτό και επενδύουμε τόσο στην ενεργειακή ψηφιοποίηση όσο και σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος μέσω τεχνολογίας και καινοτόμων εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να προστατεύσουν καλύτερα το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Λάζαρης, Managing Director της Ηuawei Ελλάδος

Ο κ. Λάζαρης συνέχισε λέγοντας ότι η Huawei έχει εφαρμόσει πρωτοποριακές Τεχνολογίες Αιχμής στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος. “Ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα TECH4ALL στο πλαίσιο του οποίου, έχουμε αναπτύξει και προσφέρει τεχνολογίες αιχμής που μεταβάλλουν δραστικά τους τρόπους προστασίας συνολικότερα του περιβάλλοντος στη χώρα μας και ειδικότερα έχουμε αναπτύξει δράσεις για τη προστασία της άγριας πανίδας και ειδών που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν από το οικοσύστημα” εξήγησε και συνέχισε: “Μια πρόσφατη τέτοια δράση ήταν η ανάπτυξη δικτύου ακουστικών αισθητήρων που σε πραγματικό χρόνο ενημερώνουν αρμόδιους φορείς για απειλές όπως η λαθροθηρία με στόχο την προστασία του απειλούμενου Βαλκανικού αγριόγιδου στην χώρα μας, στην περιοχή της Πίνδου”.

Όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Λάζαρης αναφέρθηκε στις έξυπνες και πλήρως ψηφιοποιημένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων (Smart PV Solution) της Ηuawei. «Αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας, η Huawei εισάγει τις πλέον σύγχρονες Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) στα Φ/Β με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή ενέργειας. Οι καινοτόμες λύσεις ψηφιακής ενέργειας της Huawei δημιουργούν πραγματική αξία για την πράσινη αειφόρο ανάπτυξη και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε κορυφαία ενεργειακή ψηφιοποίηση για έναν έξυπνο και βιώσιμο κόσμο όπου οι ευκαιρίες για νέες ενεργειακές λύσεις θα είναι ευρέως διαδεδομένες σε ολόκληρη την κοινωνία».

Τέλος, τόνισε τη σπουδαιότητα και την ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου μέλλοντος για τα παιδιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτό τον κόσμο πρέπει να υπηρετήσει η τεχνολογία να δώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια και δυνατότητες ώστε τα παιδιά μας να καταφέρουν να πετύχουν πολλά περισσότερα από εμάς ομορφαίνοντας τον κόσμο όπως το κάνουν σήμερα με τις υπέροχες ζωγραφιές τους. Η Huawei είναι δεσμευμένη σε αυτό το όραμα και οι δράσεις της σε κάθε τομέα κοινωνικό ή τεχνολογικό σε αυτή τη κατεύθυνση θα αποσκοπούν πάντα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις