Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2000 παιδιά συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας!

Περίπου 2.000 παιδιά από όλον τον κόσμο έζησαν από 24-27 Ιουλίου μία μοναδική εμπειρία γεμάτη από προκλήσεις και καινοτομία. Πρόκειται για τις 200 ομάδες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST LEGO League Virtual Open International» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Eduact.

Οι μαθητές από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους και τα project που δημιουργήσαν με κεντρικό θέμα τον αθλητισμό. Ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν μέσα από τα διαδικτυακά διαδραστικά παιχνίδια και να παρακολουθήσουν ζωντανά καλλιτεχνικά δρώμενα από καταξιωμένους στο χώρο τους καλλιτέχνες.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα SESI HEROES από τη Βραζιλία, τη δεύτερη θέση Planck Team από την Ιταλία, την τρίτη θέση η ομάδα Black&White από τη Σλοβενία, την τέταρτη θέση η ομάδα TROJANS από την Αίγυπτο και την πέμπτη θέση η ομάδα SESI Biotech από την Βραζιλία. Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, η ομάδα NGK βγήκε πρώτη στην κατηγορία «Motivate Award», η ομάδα SCRAPS κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Robot Performance Award» και η ομάδα Happy Fit.Ment την πέμπτη θέση στην κατηγορία «Breakthrough Award». Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ανά κατηγορία εδώ.

Το διαγωνισμό παρακολούθησαν περισσότεροι από 28.000 θεατές από όλον τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτού, πραγματοποιήθηκαν 36 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης και 30 ώρες μαγνητοσκοπημένων video. Όσον αφορά τα Robot Games, χρειάστηκαν περισσότερες από 20 ώρες για sessions και 1.800 λεπτά μαγνητοσκοπήσεων, κατά τα οποία παρουσιάστηκαν 600 projects. Για την ανάδειξη των νικητριών ομάδων υπολογίζεται πως απαιτήθηκαν περίπου 12 ώρες judging session. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 40 ζωντανές διαδικτυακές συνομιλίες μέσω της πλατφόρμας zoom.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση θέλει να αποτελέσει την πρώτη σπίθα για την επανεκκίνηση των διαγωνισμών STEM μετά από την παύση που προκλήθηκε λόγω της εμφάνισης του COVID-19. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Eduact, Κώστας Βασιλείου, σκοπός είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη.

Το FIRST LEGO League Virtual Open International πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, την FIRST και την LEGO Education υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Ελλάδα 2021 και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ακαδημίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνικός οργανισμός αναλαμβάνει τη διοργάνωση του. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξήχθη φέτος σε υβριδικές συνθήκες από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις