Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kriptomat OÜ: 2,2 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ευρωπαϊκού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Τη συνεργασία αλλά και την στρατηγική επένδυσή της, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, στο Kriptomat OÜ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε η LAUNCHub Ventures, το βουλγάρικο VC που γνωρίσαμε καλύτερα μετά την επένδυση στο Ferryhopper

Το Kriptomat ιδρύθηκε το 2018 και έχει έδρα την Εσθονία και ομάδες προγραμματιστών στη Σερβία και τη Σλοβενία. Η πλατφόρμα του λειτουργεί ως ένα πρώτο σημείο επαφής των χρηστών με τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αφού παρέχει υπηρεσίες καθοδήγησης από την πρώτη αγορά έως τη διαχείριση των επενδύσεων και τα διάφορα είδη συναλλαγών. Για τη LAUNCHub, το Kriptomat είναι ένα φιλικό περιβάλλον, ανοικτό και εύκολο στη χρήση και αυτό το καθιστά ιδανικό για νέους χρήστες, οι οποίοι όμως μετά τις πρώτες συναλλαγές έχουν λόγο να παραμείνουν.

Σημειώνεται ότι το VC έχει υποστηρίξει από πολύ νωρίς τα κρυπτονομίσματα, επενδύοντας ήδη από το 2014 στην Cashila, μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών με Bitcoin. Το Kriptomat μπήκε στο “στόχαστρό” του ακριβώς γιατί παρέχει την υποστήριξη και την εκπαίδευση που χρειάζονται οι χρήστες όταν μπαίνουν για πρώτη φορά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Παρόλο που οι αποκεντρωμένες συναλλαγές τείνουν να γίνουν η τάση στη συγκεκριμένη αγορά, η LAUNCHub πιστεύει ότι απευθύνονται στους γνώστες του αντικειμένου και όχι σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν για πρώτη φορά. Αντιθέτως, εφαρμογές που λειτουργούν ως “έμπιστοι μεσάζοντες”, διαχειριζόμενες σε ένα σημείο τα assets, τους λογαριασμούς και τις συναλλαγές (όπως το Kriptomat αλλά και η Revolut), απευθύνονται κυριολεκτικά σε όλους και τους δείχνουν βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Πιστεύοντας αυτό και προβλέποντας ότι στο μέλλον όλο και περισσότεροι θα επιλέγουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα, η LAUNCHub δίνει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο και θεωρεί ότι θα παίξει κομβικό ρόλο στην αγορά τα επόμενα χρόνια. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το VC, αυτή τη στιγμή, περίπου 106 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ή επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα από 7,5 δισ. άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει ψηφιακά πορτοφόλια ή δεν έχουν αγοράσει ψηφιακά νομίσματα. Σε αυτούς απευθύνεται το Kriptomat και η LaunchHub. Αξίζει να αναφερθεί κλείνοντας ότι το VC επενδύει ενεργά αυτή τη στιγμή σε καινοτόμες εταιρείες ή founders από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις