Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα projects ψηφιακής υγείας από την Docandu: Τηλε-δερματολογία και διαχείριση διαβήτη στο επίκεντρο!

Η διαχείριση της πανδημίας μέσω των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο ΕΣΥ και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων παροχής υπηρεσιών Υγείας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και με την παρουσίαση σημαντικών εξελίξεων πάνω σε θέματα όπως η άυλη συνταγογράφηση, οι mobile υπηρεσίες υγείας, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το «Health IT Conference 2021», στο οποίο συμμετείχε η επιχείρηση ψηφιακής Υγείας DOCANDU, ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δρ. Πέτρος Πανδης, Founder και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DOCANDU, και ερευνητής στον τομέα της Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Imperial College London, εστίασε στα έξυπνα ψηφιακά εργαλεία για την καταπολέμηση του διαβήτη, ενώ επισήμανε ότι η σύγχρονη ψηφιακή καινοτομία μπορεί να βελτιώσει την υγεία των πολιτών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

DIABEAT app: Η νέα πλατφόρμα της DOCANDU που συνδέει τον διαβητικό ασθενή με τον γιατρό του

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δρ Πανδής μίλησε για τις καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που αναπτύσσει η DOCANDU για την έγκαιρη διάγνωση και την διαχείριση νοσημάτων όπως αυτό του διαβήτη καθώς και την ενίσχυση της αυτοφροντιδας των ασθενών. Ένα από αυτά τα ψηφιακά προϊόντα είναι το DIABEAT, το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτη Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim.

Το Diabeat App αποτελεί μια πρωτοποριακή εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδας, ενώ θα ξεκινήσει πιλοτικά στην ελληνική αγορά, με σκοπό την επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, το DIABEAT είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την παρακολούθηση, την έγκαιρη διάγνωση και την διαχείριση του διαβήτη με την δυνατότητα ειδοποιήσεων και συστάσεων βάση των ιατρικών δεδομένων που έχει καταχωρήσει ο χρήστης και επιπλέον διασυνδέει τον χρήστη με εξιδικευμένο γιατρό ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά των επενδύσεων της Docandu, το επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα ανακοινώσει το νέο της προϊόν Docandu Derma Care που θα εστιάζει στην τηλεδερματολογία.

Σημειώνεται ότι η Docandu είναι μια startup εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και ασχολείται αποκλειστικά στον χώρο της ψηφιακής υγείας. Το όραμα της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες υγείας χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και υπηρεσίες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 από τους Δρ. Πέτρο Πανδή, διδάκτωρ μηχανικό βιοτεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας του Imperial College London, και τον Ιωάννη Γεωργόπουλο, παιδοχειρουργό με κλινικό και ακαδημαϊκό έργο και ενασχόληση με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ιατρική πράξη.

Το docandu app προσφέρει στους πολίτες την δυνατότητα ψηφιοποίησης όλου του ιατρικού τους ιστορικού και την άμεση επικοινωνία με τον ιατρό της προτίμησής τους. Με προσωποποιημένες συμβουλές για έλεγχο συμπτωμάτων και επιλογή αυτόματης μετάφρασης όλων των ιατρικών δεδομένων, η docandu είναι ιδανική για όλους και ειδικά για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά ή μένουν στο εξωτερικό και θέλουν να είναι πάντοτε κοντά στον γιατρό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Docandu: Όλα όσα χρειάζεσαι για την υγεία σου, στο χέρι σου!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις