Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alba Graduate Business School: Οι απόφοιτοι είναι έτοιμοι να διαμορφώσουν ένα Business Unusual μέλλον

Έτοιμοι να συμβάλουν σε ένα μέλλον βιώσιμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι οι φοιτητές που αποχαιρέτησαν το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελετή αποφοίτησης παρέλαβαν τα διπλώματά τους 323 απόφοιτοι από 20 χώρες οι οποίοι το 2020 ολοκλήρωσαν προγράμματα Master of Science (MSc) ή Master in Business Administration (ΜΒΑ) στο Alba και έγιναν, με αυτόν τον τρόπο, μέλη της μεγάλης κοινότητας αποφοίτων του Alba, αλλά και της ευρύτερης «οικογένειας» των 59.000 αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι εργάζονται, προοδεύουν και διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και παρόντες στον χώρο ήταν μόνο λίγοι συγγενείς των αποφοίτων, ενώ η τελετή μεταδόθηκε και διαδικτυακά για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Ανοίγοντας την εκδήλωση με χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, ανέφερε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των καθηγητών, του προσωπικού και των φοιτητών τού The American College of Greece, σας καλωσορίζω σε αυτή την τελετή έναρξης. Αυτοί οι απόφοιτοι, με την υποστήριξη των καθηγητών και του προσωπικού του Κολλεγίου, συνέχισαν τα ακαδημαϊκά τους σχέδια και προγράμματα υπό απροσδόκητες, πρωτοφανείς συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο, έδειξαν την αποφασιστικότητα, την προσαρμοστικότητα και την αυτοπειθαρχία τους. Έμαθαν νέες δεξιότητες και χρησιμοποίησαν νέα εργαλεία, τα οποία χρειάζονταν για να διατηρήσουν την ακαδημαϊκή τους πρόοδο. Όλα αυτά θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο μέλλον».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και κάτοχος MBA από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε: «Ως παλιός απόφοιτος θα ομολογήσω ότι το δικό μου MBA από το Alba στάθηκε τέλος αλλά και αφετηρία. Γιατί παρόλο που ήταν το δεύτερο μεταπτυχιακό μου, υπήρξε πολύτιμο πλεονέκτημα στις θέσεις στις οποίες υπηρέτησα, και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στάθηκε, όμως, και αφορμή για ακόμη περισσότερη κατάρτιση, για ακόμη περισσότερη εμβάθυνση σε εξειδικευμένα αντικείμενα. Το Alba και τα προγράμματα σπουδών του αποτελούν ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα της ευρηματικότητας και της καινοτομίας του ιδιωτικού τομέα» και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Έχοντας θητεύσει, πριν από τον διορισμό μου στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σε πολλές θέσεις ευθύνης στο σύστημα υγείας, η μόνιμη έγνοια μου ήταν η αξιοποίηση κάθε εμπειρίας. Κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για την υγειονομική κρίση. Τα τυπικά προσόντα είναι πάντοτε αναγκαία. Μην υποτιμήσετε, όμως, στη συναρπαστική πορεία που διανοίγεται μπροστά σας, καμία εμπειρία, ακόμη και την πιο αρνητική. Μετατρέψτε επιτεύγματα, ακόμη και αποτυχίες, σε καύσιμο για το καλύτερο. Την ίδια απάντηση δίνω και όταν με ρωτούν για τη διαχείριση της πανδημίας. Πέρα από την παράθεση στοιχείων, που αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της επιτυχούς αναχαίτισης του κορωνοϊού, στέκομαι σε έναν συνδυασμό που υπήρξε το κλειδί της επιτυχίας. Την πλαισίωση της επιστημονικής γνώσης με ορθολογικό σχεδιασμό και με διαρκή επανεκτίμηση των δεδομένων. Με γνώμονα, πάντοτε, τον άνθρωπο και πρόταγμα τη χωρίς όρους προστασία του ύψιστου αγαθού, της δημόσιας υγείας».

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους του Alba για το 2020, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Δρ Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, τους καλωσόρισε στην εποχή του «απρόσμενου» επισημαίνοντας:
«Μέσα από μία ποικιλία μαθησιακών ερεθισμάτων, πλούτο πλαισίων σκέψης και πλουραλισμό από οπτικές γωνίες και απόψεις, έχετε ενδυναμωθεί με τις πυρηνικές αξίες του Σχολείου στο να διαμορφώσετε μία νοοτροπία μάθησης και στάση, ώστε να δώσετε μορφή στο μέλλον και όχι απλά να αποτελέσετε μέρος του μέλλοντος».
Και κλείνοντας την ομιλία του, προέτρεψε τους αποφοίτους: «Συνεχίστε να μαθαίνετε και να μαθαίνετε με σκοπό! Το Σχολείο χρειάζεται το συνεργατικό σας πνεύμα, η χώρα την επινοητικότητά σας, και οι πρωτόγνωροι καιροί μας τις “business unusual” αξίες και το όραμά σας!»

Από πλευράς του, ο Αλέξης Δερβέντζας, Iδρυτής και Managing Director της ALDERCOM, απόφοιτος του P-MBA8 του Alba και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alba Alumni Association, δήλωσε: «Ως απόφοιτοι του Alba έχουμε την αποστολή να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Όλοι αγωνιζόμαστε διαρκώς να γίνουμε θετικά παραδείγματα για τους ανθρώπους γύρω μας και να ενεργούμε με ακεραιότητα και ήθος σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από το 1994, ο Σύλλογός μας διατηρεί ισχυρό το αίσθημα της κοινότητας και συμβάλλει στο να παραμένει η μάθηση μια ζωντανή διαδικασία μεταξύ των χιλιάδων αποφοίτων, η πλειονότητα των οποίων είναι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Οργανισμούς και ΜΚΟ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κουλτούρα του Alba μάς συνδέει όλους: Το ίδρυμα, τους μαθητές, τους αποφοίτους και, κατά συνέπεια, όλους τους ανθρώπους και τους οργανισμούς γύρω μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα!».

Η Μαρία Χατζηγεωργίου, MSc in Finance, η οποία αναδείχθηκε σε πρώτη των πρώτων αποσπώντας το Highest Achievement Award για το 2020, δήλωσε: «Εκ μέρους των αποφοίτων τού 2020, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι μέλη της κοινότητας του Alba! Τη διοίκηση που πήρε τις δύσκολες αποφάσεις όταν χρειαζόταν, τους καθηγητές και το προσωπικό που ήταν πάντα δίπλα μας παρέχοντάς μας εξαιρετικού επιπέδου εκπαίδευση. Η γενιά μας έχει περάσει πολλά αυτά τα τελευταία χρόνια. Από την πανδημία στην οικονομική κρίση, μάθαμε να είμαστε ανθεκτικοί και να μην τα παρατάμε ποτέ. Να δημιουργούμε το δικό μας μονοπάτι, ειδικά όταν νιώθουμε ότι δεν ανήκουμε κάπου. Έχω εντοπίσει αυτά τα χαρακτηριστικά στον καθένα και την καθεμία από εμάς και αυτό με κάνει να νιώθω σίγουρη ότι το μέλλον δεν θα μοιάζει με το παρελθόν, γιατί το μέλλον είναι στα χέρια μας. Και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει, ούτε καν ο Covid-19. Επενδύουμε στον εαυτό μας, γιατί θέλουμε να κερδίσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε και αυτό είναι το μεγαλύτερό μας επίτευγμα».

Μετά από μια βραδιά γεμάτη έμπνευση, οι απόφοιτοι αποχαιρέτησαν το Alba πετώντας τα καπέλα τους ψηλά και έτοιμοι να κατακτήσουν τους στόχους τους, με τα εφόδια που αποκόμισαν σε αυτό το ακαδημαϊκό τους ταξίδι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις