Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple μπαίνει στο παιχνίδι του Buy Now Pay Later: Νέα υπηρεσία πληρωμών με δόσεις

Η Apple συνεργάζεται με την Goldman Sachs για να αναπτύξει μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες του Apple Pay να πραγματοποιούν πληρωμές με δόσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

H υπηρεσία η οποία θα ονομάζεται Apple Pay Later, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές από οποιαδήποτε κάρτα συνδεδεμένη στο Apple Pay και όχι αποκλειστικά με την Apple Card. Η Goldman Sachs θα μεσολαβεί ως “δανειστής” για την κάλυψη των δόσεων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Apple Pay Later θα λειτουργεί ως εξής: Όταν οι πελάτες κάνουν μια πληρωμή, θα τους δίνεται μια επιλογή να “σπάσουν” το κόστος σε τέσσερις άτοκες δόσεις που θα πληρώνονται ανά δύο εβδομάδες. Σε περίπτωση που οι πελάτες επιθυμούν να παρατείνουν το διάστημα πληρωμής θα έχουν και αυτή την επιλογή, μόνο που θα χρεώνονται τόκοι.

Για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μέσω της εφαρμογής iPhone Wallet, οι πελάτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση αλλά δεν θα υπόκεινται σε πιστωτικούς ελέγχους.

Η νέα υπηρεσία, φέρνει την Apple αντιμέτωπη με μεγάλα ονόματα που “τρέχουν” αντίστοιχα προγράμματα, όπως η PayPal, η Affirm και η Klarna, η οποία έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά μέσα από το Buy Now Pay Later.

Η Klarna ήταν από τις πρώτες Fintechs που πρόσφεραν τέτοιες υπηρεσίες ενώ όλο και περισσότερες Startups και Νεοτράπεζες, όπως για παράδειγμα η δική μας Viva αλλά και η επίσης ελληνική Startup Finloup, προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες στην αγορά λιανικής και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι αγορές με πίστωση ή με δόσεις οι οποίες θα ενσωματώνονται στις επιλογές ολοκλήρωσης αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων δόσεων και των ευέλικτων πιστωτικών λογαριασμών, θα φτάσουν τα 995 δισ. δολάρια το 2026, από 266 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Διαβάστε ακόμα:

“Αγόρασε Τώρα Πλήρωσε Αργότερα”: Θα αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια το 2026!

 

 

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις