Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Trucksters: 6,3 εκατ. ευρώ για την ισπανική Startup της Metavallon VC

Η Trucksters, ισπανική εταιρεία τεχνολογίας που εστιάζει στις εμπορευματικές μεταφορές και Startup στην οποία έχει επενδύσει η Metavallon VC, εξασφάλισε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, 6,3 εκατ. ευρώ στην οποία ηγήθηκαν οι Kibo Ventures, Amplifier, Bonsai Partners, και συμμετείχε ο Sacha Michaud, συνιδρυτής της Glovo και υφιστάμενος επενδυτής της εταιρείας.

Η Trucksters ιδρύθηκε το 2018 και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά των εμπορικών μεταφορών, μειώνοντας τους χρόνους μεταφοράς κατά 50% και βελτιώνοντας τη ζωή των οδηγών, οι οποίοι μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους. Η εταιρεία δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας βιομηχανίας που βρίσκεται ήδη υπό μετασχηματισμό. Μιας βιομηχανίας που επηρεάζεται βαθύτατα από την πανδημία και την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και που, πλέον, η ταχύτητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις ανάγκες αυτές, απαντά με μια τεχνολογία που βελτιστοποιεί τη διαχείριση των εργαζομένων και συντονίζει όλους τους βασικούς «παίκτες» που εμπλέκονται στη βιομηχανία, ειδικά των μεγάλων διαδρομών. Η τεχνολογία της συγκεκριμένα συλλέγει δεδομένα από διάφορους μεταφορείς και δημιουργεί το καλύτερο σενάριο για τη χρήση των φορτηγών. Έτσι, λιγότερα φορτηγά είναι στους δρόμους και περισσότεροι οδηγοί στο σπίτι τους, δουλεύοντας με «έξυπνα» δρομολόγια και ανταλλάσσοντας τα ημιρυμουλκούμενα φορτηγά σε σημεία αναδιανομής με φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η διαδικασία αυτή μειώνει παράλληλα και το κόστος των μεταφορών.

Οι διαδρομές σχεδιάζονται με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που συνυπολογίζουν τις μεταβλητές του χρόνου παράδοσης, του κόστους και της διανυκτέρευσης μακριά από το σπίτι. Μια εφαρμογή για κινητά χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία με τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο και βοηθάει σε όλες τις διαδικασίες επαλήθευσης που σχετίζονται με τη μεταφορά εμπορευμάτων μέσα στο δίκτυο της Trucksters, επιτρέποντας τη μεταφόρτωση των εγγράφων και την ταυτοποίηση των οδηγών.

Η λύση της Trucksters χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερες από 500 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Lesaffre και Damm, και κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Grupo Seur. Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες έχει μεταφέρει περισσότερα από 2.000 φορτία και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με διψήφιο ρυθμό μηνιαίως.

Με περισσότερους από 30 εργαζόμενους, η Trucksters δραστηριοποιείται στη Μαδρίτη, την έδρα της εταιρείας, τη Βαλένθια, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. Η ομάδα θα ανοίξει νέα γραφεία στη Γαλικία της Ισπανίας και στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας τους επόμενους μήνες καθώς στοχεύει να φέρουν επανάσταση στις οδικές μεταφορές με αποτελεσματικό, βιώσιμο και καλά μελετημένο τρόπο.

Η νέα χρηματοδότηση θα υποστηρίξουν αυτή την επέκταση της εταιρείας και θα εδραιώσει τους τρεις βασικούς ευρωπαϊκούς της άξονες, ενισχύοντας την παρουσία της στη Μπενελούξ, τη Γερμανία και την Πολωνία. Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν επίσης στην ανάπτυξη της υπάρχουσας ομάδας και στην ενσωμάτωση νέων ταλέντων.

“Είναι μεγάλη συγκίνηση να κάνουμε αυτό το βήμα μπροστά ως εταιρεία. Οι Kibo Ventures, μαζί με τους νέους και υφιστάμενους συνεργάτες μας, προσφέρουν απίστευτη τεχνογνωσία και εμπειρία που θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο όραμα της εταιρείας μας: να κάνουν τις non-stop μεταφορές πρότυπο στην Ευρώπη, βελτιώνοντας τις ζωές των οδηγών και να κάνουν το οικοσύστημα logistics πιο βιώσιμο με κάθε τρόπο”, σχολίασε ο Luis Bardají Izard, CEO και συνιδρυτής της Trucksters.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις