Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλα VCs στηρίζουν τον Elon Musk στην προσπάθεια να συνδέσει τους εγκεφάλους μας με υπολογιστές!

Η φιλόδοξη προσπάθεια του Elon Musk να συνδέσει άνθρωπο και υπολογιστή έχει νέους συμμάχους που τη στηρίζουν με μορφή χρηματοδότησης. Ο λόγος για τις Vy Capital, Google Ventures, Founders Fund, τον CEO της OpenAI Sam Altman και άλλους, οι οποίοι “έριξαν” στην εταιρεία το ποσό των 205 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω εταιρεία είναι η Neuralink η οποία ιδρύθηκε το 2016 με στόχο την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που θα συνδέουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τηλέφωνα και υπολογιστές. Η εταιρεία στοχεύει σε πρώτη φάση σε τετραπληγικούς – οι οποίοι δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν με πολλές από τις σημερινές συσκευές – και σχεδιάζει δοκιμές σε ανθρώπους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το πρώτο της προϊόν, γνωστό ως N1 Link, θα είναι «εντελώς αόρατο» μόλις εμφυτευτεί και μεταφέρει δεδομένα μέσω ασύρματης σύνδεσης. Ο Musk, το έχει περιγράψει παλαιότερα ως ένα… “Fitbit” με μικροσκοπικά καλώδια που μπαίνουν στον εγκέφαλο. Μέχρι στιγμής, η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί σε γουρούνια και μια μαϊμού που κατάφερε να παίξει το βιντεοπαιχνίδι Pong με το μυαλό της.

Στην ανακοίνωσή της, η Neuralink αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να λανσάρει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά και να επιταχύνει το R&D μελλοντικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι η τελευταία χρηματοδότηση της εταιρείας ήταν πριν δυο χρόνια και άγγιζε τα 51 εκατ. δολάρια. Η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας σήμερα ανέρχεται στα 363 εκατ. δολάρια. 

Διαβάστε ακόμα:

Τα σχέδια της Neuralink-Elon Musk για τη σύνδεση ανθρώπου με υπολογιστή!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις