Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί δεν βρίσκουμε πλέον εύκολα ταξί στη BEAT;

Η εταιρεία απαντά!

Απάντηση στο ερώτημα “γιατί δεν βρίσκω εύκολα ταξί” το οποίο – ομολογουμένως – απασχολεί μεγάλη μερίδα των χρηστών της το τελευταίο διάστημα, δίνει η BEAT σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα της.

Η εταιρεία, διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι έχουν μειωθεί οι οδηγοί στην πλατφόρμα της, όπως και άλλους για την αύξηση της προμήθειας ή τις “προτιμήσεις” των οδηγών σε μακρινές διαδρομές, και εξηγεί ότι στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχει αυξηθεί – και μάλιστα πολύ – η ζήτηση για την υπηρεσία που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στη δημοσίευσή της αναφέρει ότι από τα μέσα Ιουνίου, η ζήτηση για ταξί στην πλατφόρμα αυξήθηκε πάνω από 30% και συνολικά τον μήνα αυτό έκανε ιστορικό ρεκόρ διαδρομών, δηλαδή τις περισσότερες διαδρομές σε ένα μήνα στα 10 χρόνια λειτουργίας της.

Παραθέτει, επιπλέον αποτελέσματα έρευνάς της, σύμφωνα με την οποία πάνω από το 70% των χρηστών της εφαρμογής χρησιμοποιούν λιγότερο τη δημόσια συγκοινωνία λόγω του Covid, ενώ 3 στους 10 επιβάτες έχουν αυξήσει τη χρήση ταξί. Την ίδια ώρα, συμπληρώνει, οι διαδρομές ταξί από/προς το αεροδρόμιο αλλά και μέσω ξενοδοχείων έχουν πλέον ξεπεράσει τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Η εταιρεία εξηγεί, λοιπόν, ότι οι παραπάνω παράγοντες, είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες “να μην βρίσκουν εύκολα ταξί όποτε το χρειάζονταν και ιδίως σε κεντρικές περιοχές της πόλης όπου η κίνηση είναι ακόμη πιο αυξημένη”.

Για να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, η BEAT έδωσε επιπλέον κίνητρα στους οδηγούς, για να προτιμούν τους χρήστες της εφαρμογής, έκανε διάφορες τεχνικές ρυθμίσεις στην εφαρμογή και συνεχίζει να εργάζεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.

Στην ερώτηση “πότε θα επανέλθει η ταχύτητα εξυπηρέτησης στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών;”, η BEAT απαντά, τέλος, λέγοντας ότι η ζήτηση συχνά ξεπερνά τη δυνατότητα ακόμη και του συνόλου της αγοράς του ταξί, και ότι αν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει, ίσως θα πρέπει η Πολιτεία να εξετάσει μέτρα τόνωσης της προσφοράς.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις