Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μερίδιο 5,09% της βρετανικής Deliveroo αποκτά η Delivery Hero

Μερίδιο 5,09% της Deliveroo απέκτησε ο γερμανικός κολοσσός Delivery Hero, οδηγώντας τη μετοχή της βρετανικής εταιρείας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο όταν και μπήκε στο χρηματιστήριο.

Η Delivery Hero, ιδρυθείσα το 2011, δραστηριοποιείται σήμερα σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Δεν είναι ενεργή όμως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον από το 2016 που έχει πουλήσει το brand Hungryhouse στην Just Eat.

Η εταιρεία κάνει λοιπόν ένα νέο βήμα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου – μια τεράστια αγορά για το delivery – και δείχνει τα “δόντια” της σε ανταγωνιστές όπως η Uber Eats.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιείται επίσης και η Just Eat Takeaway.com στην οποία η Delivery Hero επίσης διαθέτει ένα ποσοστό 7,4%. Η τελευταία κατέχει επίσης μερίδιο 37% στην ισπανική Glovo, η οποία εξαγόρασε πρόσφατα τρία από τα brand της Delivery Hero.

Πρόκειται για ένα “πάρτι” εξαγορών και συγχωνεύσεων το οποίο κάνει την ευρωπαϊκή αγορά του delivery ένα σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες. Ένα πάρτι που όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσει καθώς η αγορά ενοποιείται και η μάχη για την κυριαρχία συνεχίζεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις