Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Finite State: Ποια είναι η Startup που σήκωσε 30 εκατ. δολάρια με συμμετοχή από την Schneider Electric

Η χρηματοδότηση θα δοθεί για την ενίσχυση του εργασιακού δυναμικού της εταιρείας και την επέκταση της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς.

Η Finite State, μια νεοφυής εταιρεία που εδρεύει στο Columbus του Οχάιο και παρέχει “μηχανισμούς” ασφάλειας για διασυνδεδεμένες συσκευές και υποδομές που απαρτίζουν μια εφοδιαστική αλυσίδα, συγκέντρωσε 30 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση, στην οποία συμμετείχε και η Schneider Electric Ventures. 

Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένης εστίασης στα λιγότερο ασφαλή στοιχεία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενός οργανισμού, όπως οι συσκευές Internet of Things και τα ενσωματωμένα συστήματα. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη Finite State, τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το firmware των συσκευών που συχνά περιλαμβάνει στοιχεία από τρίτους προμηθευτές ή λογισμικό ανοικτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα ελάττωμα ασφαλείας ενσωματώνεται στο τελικό προϊόν, συχνά γίνεται εν αγνοία των κατασκευαστών των συσκευών.

Μάλιστα, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το υλικολογισμικό έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τις οποίες πολλοί αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε βασικά συστήματα και υποδομές.

Η πλατφόρμα Finite State παρέχει ορατότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού που περιλαμβάνουν διασυνδεδεμένες συσκευές και ενσωματωμένα συστήματα. Αναλύοντας κάθε αρχείο και διαμορφώνοντας το σε μια κατασκευή υλικολογισμικού, η πλατφόρμα παράγει μια πλήρη λίστα με τα στοιχεία λογισμικού, εντοπίζει συνήθεις και πιθανές ευπάθειες και αξιολογεί τον κίνδυνο σε συνάρτηση με το πλαίσιο.

Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό δίνει αξιοποιήσιμες πληροφορίες προς χρήση στους κατασκευαστές που έχουν έτσι τη δυνατότητα να προωθούν πιο ασφαλή προϊόντα.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας πραγματοποιήθηκε με την Energize Ventures να ηγείται, και τη συμμετοχή της Merlin Ventures και της Schneider Electric.

H επένδυση ήρθε ένα χρόνο μετά τη συγκέντρωση από την Finite State ενός γύρου ύψους 12,5 εκατ. δολαρίων, οδηγώντας το συνολικό ποσό κεφαλαίων της εταιρείας σε μόλις 50 εκατ. δολάρια.

Η Startup δηλώνει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκταθεί ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, όπως με το να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, αφού η Finite State απασχολεί σήμερα μόνο 50 υπαλλήλους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 80 έως το τέλος του 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις