Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η λιθουανική EdTech Memby σηκώνει 1 εκατ. δολάρια και επεκτείνεται σε Ελλάδα και Πολωνία

Η Memby, η EdTech startup, με έδρα τη Λιθουανία που προσφέρει οικονομικά προσιτή διαδικτυακή διδασκαλία σε μαθητές λυκείου, σήκωσε χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων. Του γύρου ηγήθηκε η Change Ventures, ένα  venture capital fund επιπέδου seed, με την συμμετοχή των Brighteye Ventures και το MJJ Foundation MJJ, καθώς και των επενδυτικών αγγέλων Justas Janauskas (συνιδρυτής του Vinted, ο πρώτος μονόκερος της Λιθουανίας) και Martynas Gudonavičius (συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας κινητικότητας Trafi).

Η startup, μέσω της πλατφόρμας της προσφέρει λύσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ζωντανές ομαδικές συνεδρίες και μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο, να συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους μετά το τέλος του μαθήματος. Οι καθηγητές αντίστοιχα, μέσω των διαθέσιμων εργαλείων, μπορούν να παρακολουθούν ενεργά τη συμμετοχή των μαθητών, αλλά και να βελτιώσουν την διδασκαλία τους με βάση τα σχόλια που λαμβάνουν από τις ομάδες τους.

“Το πρόβλημα με τις περισσότερες μεθόδους διδασκαλίας είναι η τακτική της μηχανικής απομνημόνευσης ώστε να προετοιμαστούν οι μαθητές γρήγορα για τις εξετάσεις τους, η οποία μπορεί να βοηθήσει έναν μαθητή να πετύχει υψηλότερη βαθμολογία βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα, αυτό που χρειάζεται ένας μαθητής για να επιτύχει είναι το κίνητρο, η έμπνευση και η καθοδήγηση. Μόνο ένας δάσκαλος που είναι παθιασμένος τόσο με το αντικείμενο του όσο και με τη διδασκαλία μπορεί να το πετύχει αυτό” , δήλωσε ο Eimantas Bekėža, συνιδρυτής και CEO της Memby.

Στόχος της Memby είναι η επέκταση στην Ελλάδα και την Πολωνία, δύο αγορές με μεγάλη ζήτηση για ιδιαίτερα μαθήματα. Στην Ελλάδα, δημιουργείται ένα εργαστήριο διδασκαλίας για μαθητές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ενώ στην Πολωνία ξεκινά έχοντας το ίδρυμα EdTech Poland ως τοπικό συνεργάτη. Η Memby αναπτύσσει αυτή τη στιγμή τη σχολή της για “all-star” δασκάλους και στις δύο χώρες και ελπίζει να λειτουργήσει κανονικά και εγκαίρως το επόμενο σχολικό έτος. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επεκταθεί στην Ιταλία και τη Σλοβακία το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

“Η Memby προσέλκυσε 3000 μαθητές στο πρώτο εξάμηνο των δραστηριοτήτων της στη Λιθουανία και το 65% αυτών των μαθητών εγγράφηκε σε πολλά μαθήματα μετά το τέλος των πρώτων μαθημάτων τους. Αυτό έδειξε πώς ο συνδυασμός χαμηλού κόστους της Memby για φοιτητές και υψηλή αμοιβή για εκπαιδευτικούς βρίσκει ανταπόκριση στις αγορές που χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες”, δήλωσε ο Andris K. Berzins, Managing Partner στις Change Ventures.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις