Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 60 δισ. θα δώσουν οι Αμερικανοί για 5G smartphones το 2021

Εν μέσω συνεχών αναβαθμίσεων, οι Αμερικανοί ξοδεύουν πολλά χρήματα για προηγμένες συσκευές τεχνολογίας.

Η παγκόσμια διείσδυση του 5G αυξάνεται καθώς οι διάφορες περιοχές συνεχίζουν να προσαρμόζουν την επαναστατική τεχνολογία. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για smartphones με δυνατότητα 5G. Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέκτησε η Finbold, οι Αμερικανοί αναμένεται να δαπανήσουν το 2021 το επιβλητικό ποσό των 61 δισ. δολαρίων για 5G smartphones. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 12,5% των 487 δισ. δολαρίων που οι ίδιοι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν στην κατανάλωση τεχνολογίας το 2021.

Επίσης, οι Αμερικανοί εκτιμάται ότι θα δαπανήσουν 45 δισ. δολάρια για φορητούς υπολογιστές το 2021, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση, ενώ η αγορά τηλεόρασης θα λάβει το τρίτο υψηλότερο ποσό με 24 δισ. δολάρια. Επιπλέον, οι εκτιμήσεις για τις δαπάνες σε έξυπνα σπίτια (smart homes) υπολογίζονται στα 15 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθούν οι healthtech και fitness τεχνολογίες με 13 δισ. δολάρια, όταν τα smartphones χωρίς 5G θα προσελκύσουν το αρκετά σεβαστό ποσό των 412 δισ. Οι δαπάνες για ασύρματα ακουστικά θα ανέρχονται σε 8,7 δισ. δολάρια, ενώ 6 δισ. δολάρια θα δοθούν σε κονσόλες παιχνιδιών. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αναμένεται παραδόξως να λάβουν το χαμηλότερο ποσό των 3,6 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, όλο και πιο πολλοί Αμερικανοί πολίτες στοχεύουν στο να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του 5G. Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση, η οποία εξηγεί τη σημασία και τις επιπτώσεις των προβλεπόμενων εξόδων για τα 5G smartphones, “οι δαπάνες δείχνουν επίσης το αποκορύφωμα των προσπαθειών των τηλεφωνικών εταιρειών να αναβαθμίσουν τα ασύρματα δίκτυα τους σε 5G. Με τις αναβαθμίσεις, οι παίκτες του κλάδου έχουν αυξήσει τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης σχετικά με την τεχνολογία με διαφημιστικές εκστρατείες μεγάλης κλίμακας.”

“Για τους εμπλεκόμενους παίκτες, το ποσό που πρόκειται να δαπανηθεί για 5G smartphones θα πρέπει να αποτελεί θετική προοπτική, καθώς προσφέρει την ευκαιρία να ανακτήσουν το κόστος που επενδύθηκε για την ανάπτυξη και τη διάδοση του δικτύου“, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αναφορά. Οι εκτιμώμενες δαπάνες για τα 5G smartphones δείχνουν τη στάση των καταναλωτών απέναντι στην τεχνολογία που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να κατατάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις