Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Synthesia: Η Startup AI που “εκδημοκρατίζει” τις παρουσιάσεις video

H Τεχνητή Νοημοσύνη είναι φυσικά στον πυρήνα της πλατφόρμας της εταιρείας με τους ιδρυτές της να είναι υψηλόβαθμα στελέχη της επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας.

Η Synthesia, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Λονδίνο, σήκωσε πρόσφατα στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης 12,5 εκατομμύρια δολάρια με στόχο να κάνει τη παραγωγή επαγγελματικών και εταιρικών βίντεο “παιχνιδάκι” με τον χρήστη να παρέχει απλά το κείμενο και αυτό να παρουσιάζεται από avatars, με την όλη διαδικασία να παίρνει αντί για μέρες μερικά λεπτά και με ένα μικρό μέρος του κόστους παραγωγής video.

Η Synthesia, που ιδρύθηκε το 2017 από την καθηγήτρια του University College London Lourdes Agapito και τους Matthias Niessner, Steffen Tjerrild και Victor Riperbelli και έχει πελάτες ονόματα όπως τα WPP, BBC, Reuters και τον David Beckham.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από επενδυτές με επικεφαλής την αμερικανική firstmark capital  και τους business angels Christian Bach (Διευθύνων Σύμβουλος, Netlify) και Michael Buckley (VP Communications, Twilio). Όλοι οι υφιστάμενοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στον γύρο: LDV Capital, MMC Ventures, Seedcamp, Mark Cuban, Taavet Hinrikus, Martin Varsavsky και TinyVC.

Η πλατφόρμα ΑΙ της εταιρείας προφανώς δημιουργεί το βίντεο μέσω υπολογιστών και δεν εισέρχεται στην εξίσωση κάποια κάμερα κάτι που σημαίνει μεγάλη διαθεσιμότητα με σταθερό και χαμηλό κόστος παραγωγής.

Η εταιρεία απασχολεί 30 υπαλλήλους με γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, την Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ, το Μόναχο και τη Λιουμπλιάνα και έχει συγκεντρώσει στο 3,1 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση seed το 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις