Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon λανσάρει υπηρεσία buy now, pay later

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αγορές Amazon άνω των 50 δολαρίων μπορούν να χωριστούν σε απλές μηνιαίες πληρωμές.

Οι πελάτες της Amazon θα μπορούν σύντομα να αγοράζουν και να πληρώνουν τα προϊόντα τους με δόσεις, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το δίκτυο πληρωμών Affirm.

Οι υπηρεσίες buy now, pay later έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών αφού τους επιτρέπουν να κατανέμουν τις πληρωμές για προϊόντα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσω δόσεων. Εκτός από την Affirm, άλλοι βασικοί παίκτες στον αναπτυσσόμενο χώρο των fintech είναι η Klarna και η Afterpay.

Στο πλαίσιο της νέας τους συνεργασίας, η Amazon και η Affirm βρίσκονται τώρα σε διαδικασία διάθεσης της υπηρεσίας του δικτύου πληρωμών σε επιλεγμένους πελάτες, αν και τους επόμενους μήνες, η Amazon σχεδιάζει να την καταστήσει ευρύτερα διαθέσιμη.

“Buy Now Pay Later” χωρίς κρυφές χρεώσεις

Παρόλο που οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ευέλικτες αγορές, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες ανέκαθεν με δόσεις, συχνά ισχύουν τέλη καθυστέρησης και ορισμένες κρυφές χρεώσεις. Από την άλλη πλευρά, η Affirm δεν χρεώνει τους καταναλωτές για καθυστερημένες πληρωμές ή λοιπές χρεώσεις.

Επιλεγμένοι πελάτες της Amazon θα έχουν έτσι σύντομα τη δυνατότητα να μοιράζουν το συνολικό κόστος αγορών αξίας 50 δολαρίων και άνω, πληρώνοντας μηνιαία μέσω της Affirm. Οι πελάτες που θα λαμβάνουν έγκριση για τη χρήση της υπηρεσίας θα βλέπουν εκ των προτέρων το όλο κόστος αγοράς και δεν θα πληρώνουν ποτέ περισσότερα από όσα συμφωνούν στο ταμείο.

Ο SVP of Sales της Affirm, Eric Morse κοινοποίησε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη σύμπραξη της εταιρείας με την Amazon σε δελτίο τύπου, λέγοντας ότι αυτή θα επιφέρει τη διαφάνεια και την προβλεψιμότητα, καθιστώντας οικονομικά προσιτές τις υπηρεσίες που παρέχει σήμερα η Affirm στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ψωνίζουν από το Amazon.com στις ΗΠΑ. Η εναλλακτική που προσφέρει η Affirm έναντι των πιστωτικών καρτών παρέχει επίσης περισσότερες επιλογές πληρωμών και χαρίζει ευελιξία στους καταναλωτές της Amazon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις