Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με αυξημένα έσοδα και σημαντική πρόοδο στους στρατηγικούς στόχους της “έκλεισε” το δεύτερο τρίμηνο η WIND

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας από υπηρεσίες άγγιξαν τα 130,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020

Ανάπτυξη εσόδων και συνδρομητικής βάσης καθώς και σημαντική πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς της στόχους, πέτυχε η WIND κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας από υπηρεσίες άγγιξαν τα 130,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDAaL έφτασε τα 28,5 εκατ. ευρώ, με περιθώριο 21,9%. Το γεγονός αυτό αντανακλά, σύμφωνα με την WIND, τη συναλλαγή με την Vantage Towers και την αύξηση εσόδων.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέγραψε επίσης αύξηση των συνδρομητών της σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τους πελάτες κινητής (με συμβόλαιο) να αυξάνονται κατά 5,2% και τους πελάτες σταθερής (με συμβόλαιο) να αυξάνονται κατά 1,9%. Επιπλέον, επιταχυμένη φάνηκε η πρόοδος της εταιρείας έναντι των στρατηγικών προτεραιοτήτων της. Αξιοσημείωτο είναι ότι σημείωσε 10,9% αύξηση σε νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, 2,8% αύξηση σε εταιρικούς πελάτες, αύξηση 42,7% σε πελάτες οπτικών ινών και πέτυχε μια διαρκώς επιταχυνόμενη πληθυσμιακή κάλυψη 5G. Οι συνολικές επενδύσεις της WIND των τελευταίων 12 μηνών (ως τις 30/6/21) έφτασαν το ποσό των 94,5 εκατ. ευρώ.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία των αποτελεσμάτων του Β΄ τριμήνου. Είδαμε μια συνεχιζόμενη αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής μας και της σταδιακής επαναφοράς της οικονομίας στην κανονικότητα. Κοιτάζοντας πλέον και το δεύτερο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι για τη συνέχιση της ανάπτυξης μας, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον λειτουργίας.

Τέλος, με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε στις 16 Αυγούστου την εξαγορά της WIND Ελλάς από την United Group, μια συναλλαγή που αναμένουμε να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2022. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υλοποιήσει έναν πολυεπίπεδο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές, τις υπηρεσίες μας, καθώς και την εμπειρία των πελατών μας. Η ένταξη μας σε έναν διεθνή ηγέτη τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης όπως είναι η UG, είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για εμάς και θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές μας και τα οφέλη για τους πελάτες μας.», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου 2021, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις