Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal σκέφτεται να ενσωματώσει μια επενδυτική πλατφόρμα

Νέες συναλλαγές για επενδυτικές κινήσεις ετοιμάζεται να προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της, ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα των ανταγωνιστών της.

Η PayPal διερευνά μια πιθανή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών, μετά την παρουσίαση της δυνατότητας αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών διερευνά τρόπους για να επιτρέπει στους χρήστες να πραγματεύονται μεμονωμένες μετοχές.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας προσέλαβε τον βετεράνο της χρηματιστηριακής βιομηχανίας Rich Hagen στο πλαίσιο αυτής της κίνησης. Μετά την αποχώρηση του από την Ally Invest, ο Hagen είναι τώρα ο διευθύνων σύμβουλος ενός τμήματος της PayPal που ονομάζεται Invest at PayPal, με βάση το LinkedIn. Ο Hagen ήταν συνιδρυτής της διαδικτυακής χρηματιστηριακής εταιρείας TradeKing, η οποία εξαγοράστηκε από την Ally Invest.

Ο CEO της PayPal Dan Schulman, με τη σειρά του, μίλησε για το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας και για το πώς αυτό μπορεί να ενέχει περισσότερες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών δυνατοτήτων. Αυτή η κίνηση της PayPal έρχεται εν μέσω αναγέννησης των λιανικών συναλλαγών αφού πάνω από 10 εκατ. νέοι ιδιώτες επενδυτές έχουν εισέλθει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2021, ισοφαρίζοντας περίπου το περσινό επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JMP Securities.

Τα απανωτά lockdowns κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια σειρά κυβερνητικών επιταγών τόνωσης της οικονομίας και γεγονότα όπως η άνοδος του GameStop τον Ιανουάριο έχουν αναπτύξει ένα νέο ενδιαφέρον για το χρηματιστήριο. Το εμπόριο έχει γίνει μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση για τις εταιρείες που το διαθέτουν, ενώ ο αντίπαλος της PayPal η Square προσφέρει συναλλαγές μετοχών και κρυπτονομισμάτων μέσω της εφαρμογής Square Cash, αυξάνοντας τη δέσμευση και τα έσοδα ανά χρήστη.

Αλλά και η Robinhood, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο αυτό το καλοκαίρι, έχει σημειώσει εκρηκτική ανάπτυξη με πάνω από 22,5 εκατ. πελάτες, διπλασιάζοντας τα έσοδα της το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2020. Για να προσφέρει χρηματιστηριακές συναλλαγές στους πελάτες της, η PayPal δεν αποκλείεται να συνεργαστεί ή να αγοράσει έναν υφιστάμενο χρηματιστή-διαπραγματευτή. Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει συζητήσεις με πιθανούς εταίρους του κλάδου, αν και η υπηρεσία συναλλαγών δεν αναμένεται να ξεκινήσει φέτος.

Οι μετοχές της PayPal σημείωσαν άλμα άνω του 3% μετά την έκθεση του CNBC, ενώ οι μετοχές της Robinhood έχασαν πάνω από 3%. Αν η PayPal λάμβανε έγκριση ως χρηματιστηριακή εταιρεία, θα έπρεπε να ενταχθεί μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας (FINRA), διαδικασία που θα έπαιρνε πάνω από 8 μήνες.

Ένα δίκτυο χρηματιστηριακών συναλλαγών της εταιρείας σαφώς θα καθιστούσε τη fintech αρκετά ανταγωνιστική σε σχέση με τους αντιπάλους της ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Επισημαίνεται ότι οι Square, PayPal, Robinhood και SoFi προσφέρουν μια λίστα προϊόντων σε μια αποστολή one-stop-shop για τα χρηματοοικονομικά.

Παρά τη χρησιμότητα τους στην αύξηση των χρηστών και των εσόδων των εταιρειών, η έκρηξη των λιανικών συναλλαγών έχει επίσης εντείνει την αναγκαιότητα του ρυθμιστικού ελέγχου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εντατικοποιεί την έρευνα της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρηματιστηριακές εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προσεγγίζουν και να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους.

Ο οργανισμός ανέφερε, ενδεικτικά, προτροπές από διαδικτυακές χρηματιστηριακές εταιρείες και επενδυτικούς συμβούλους, οι οποίες ενδέχεται να ενθαρρύνουν τους επενδυτές να συναλλάσσονται με περισσότερες μετοχές και άλλους τίτλους που εμπεριέχουν περισσότερους κινδύνους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις