Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ANZ, Citibank, HSBC και Standard Chartered διεκδικούν το βραβείο ψηφιακού νομίσματος της MAS

Σε διαγωνισμό ανάπτυξης ενός ασφαλούς και λειτουργικού περιβάλλοντος για το ψηφιακό νόμισμα.

Οι παγκόσμιες τράπεζες ANZ, Citibank, HSBC και Standard Chartered είναι μεταξύ των 15 φιναλίστ που επιλέχθηκαν από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης για έναν διαγωνισμό με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος λιανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός CBDC Challenge, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιούνιο, προσέλκυσε πάνω από 300 υποβολές από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, fintechs και παρόχους τεχνολογίας σε περισσότερες από 50 χώρες.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 12 προβλήματα που αφορούσαν τη φύση ενός μέσου CBDC, τη διανομή και την υποδομή, καλύπτοντας θέματα όπως η συμμετοχικότητα, η διαλειτουργικότητα και η δυνατότητα προγραμματισμού.

Με τις προτάσεις οι φιναλίστ επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές αναφορές προβλημάτων μέσω μιας ποικιλίας τεχνολογικών προσεγγίσεων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών πορτοφολιών (hardware wallets), της ψηφιακής ταυτότητας και της συμβολαιοποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Ο Sopnendu Mohanty, chief fintech officer, MAS, αναφέρει μάλιστα τονίζοντας ότι “το Global CBDC Challenge έχει ως στόχο να ανακαλύψει και να αναπτύξει λύσεις CBDC λιανικής που θα ωφελήσουν την παγκόσμια κοινότητα. Μας ενθαρρύνει το έντονο ενδιαφέρον τόσο από καθιερωμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσο και από αναδυόμενες fintechs”.

Οι φιναλίστ θα περάσουν στη συνέχεια από μια φάση επιτάχυνσης διάρκειας 8 εβδομάδων, όπου θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εξωτερική υποστήριξη και να βελτιώσουν τα πρωτότυπα τους στο sandbox ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Σιγκαπούρης.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε μια ημέρα επίδειξης στο Φεστιβάλ Fintech της Σιγκαπούρης και οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων ο καθένας.

Και οι 15 φιναλίστ θα προωθηθούν άμεσα για χρηματοδότηση ύψους έως και 200.000 δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος MAS Financial Sector Technology and Innovation (FSTI) Proof-of-Concept Scheme.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις