Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ikea επενδύει στην εταιρεία buy now pay later Jifiti

Η εταιρεία σχεδιάζει να καταστήσει τις υπηρεσίες της πιο προσιτές στους πελάτες της.

Ο ιδιοκτήτης του σουηδικού κολοσσού επίπλων Ikea κατέβαλε 22,5 εκατ. δολάρια για μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία λευκής ετικέτας Jifiti. Αυτή η συμφωνία θα προωθήσει την ενσωμάτωση εύκολα προσβάσιμων χρηματοδοτικών λύσεων στις υπηρεσίες της Ikea.

Η συμφωνία που πραγματοποιήθηκε μέσω του επενδυτικού βραχίονα του ομίλου Ingka Group, βασίζεται στην υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ της Jifiti και της Ikea, η οποία διαθέτει 389 καταστήματα και παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο σε 32 χώρες.

Η Ikea, με τους τοπικούς τραπεζικούς εταίρους της στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο, παρέχει χρηματοδότηση στα καταστήματα της μέσω της πλατφόρμας Jifiti από το 2019 και τώρα επεκτείνεται και σε άλλες χώρες.

Στόχος είναι η πλατφόρμα Jifiti να διευκολύνει τη χρηματοδότηση της Ikea από το σημείο πώλησης σε όλες τις αγορές, δίνοντας την επιλογή πληρωμής με δόσεις για 706 εκατ. ετήσιους πελάτες στα καταστήματα και 3,6 δισ. επισκέπτες του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως.

Η επένδυση αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης κίνησης της Ikea στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αφού το Φεβρουάριο συμφώνησε να αγοράσει το 49% της Ikano Bank με στόχο να προσφέρει μια πλήρη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών στο κατάστημα και στο διαδίκτυο.

Ο Krister Mattsson, MD, Ingka Investments, ανέφερε ότι ο Όμιλος Ingka κάνει αποφασιστικά βήματα στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και βασικό μέρος της πορείας τους είναι να βοηθήσουν να γίνει η Ikea πιο προσιτή και προσβάσιμη στους πελάτες.

Η Jifiti θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την τεχνολογική και προϊοντική της ανάπτυξη και για τη διεθνή κλιμάκωση σε νέες αγορές, καθώς διεκδικεί να προσεγγίσει περισσότερες τράπεζες, δανειστές και εμπόρους στην πλατφόρμα white label.

Παρά τη σύνδεση με την Ikea, η εταιρεία τονίζει ότι θα παραμείνει ανεξάρτητη από τράπεζες, δίκτυα καρτών και εμπόρους λιανικής και θα διατηρήσει την πλήρη αυτονομία και τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις