Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Junior Achievement Greece διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης

Το Junior Achievement Greece, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνει και εγκαινιάζει ένα νέο δυναμικό και αναπτυσσόμενο θεσμό: Το EnterFest: Inspire-Prepare-Succeed «1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 17-22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στα Social Media, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δράσεις για όλα τα σύγχρονα θέματα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα και θα περιστρέφεται γύρω από τους 3 πυλώνες της: την Επιχειρηματική Εκπαίδευση (Entrepreneurial Education), την Εργασιακή Ετοιμότητα (Work readiness) και τον Οικονομικό Εγγραμματισμό (Financial literacy).

Οι δράσεις αυτές θα αφορούν στην έμπνευση, στην ενδυνάμωση και στην προετοιμασία της νέας γενιάς με στόχο την επιτυχημένη επιχειρηματική της σταδιοδρομία. Μαθητές, Στελέχη Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτικοί, θα είναι εκεί και μαζί με την ομάδα του JA Greece, θα παρουσιάσουν νέες μεθόδους και πρακτικές, θα ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου η επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση να αναδείξουν συνεργατικά τη δυναμική τους, σε ένα εορταστικό κλίμα.

Στην κορύφωση του EnterFest θα πραγματοποιηθεί, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Εκπαίδευση για την Επιχειρηματικότητα: εφαρμογές και καλές πρακτικές στο Σχολείο και το Πανεπιστήμιο». Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το JA Europe, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το University of Stockholm. Θα παρουσιαστούν προτάσεις και καλές πρακτικές από εκπαιδευτικούς που στην πράξη έχουν εφαρμόσει προγράμματα επιχειρηματικότητας του JA Greece, αποτελέσματα ερευνών για την επιχειρηματική εκπαίδευση σε εθνικό επίπεδο καθώς και πρακτικές εφαρμογής από χώρες του JA Europe.

«Η ΕΕ συστήνει στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ευρώπης να έχουν τουλάχιστον μια βιωματική εμπειρία επιχειρηματικότητας πριν τελειώσουν το σχολείο καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση και καλλιεργεί όλες τις ήπιες δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος.

«Μια επίσκεψη στο Enterfest θα πείσει μικρούς και μεγάλους ότι η συμμετοχή στα προγράμματά μας αποτελεί μεγάλο βήμα προς την επιτυχία. Το κοινό θα αντιληφθεί, με βιωματικό τρόπο, ότι το JA Greece προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό από κάθε άλλο εκπαιδευτικό οργανισμό. Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά «to Enter», «να μπείτε» στη νεανική επιχειρηματικότητα του JA Greece!», είπε ο κ. Τζικόπουλος.

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η τελετή έναρξης

Το ΕnterFest θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή έναρξης που θα μεταδοθεί LIVE στη σελίδα του JA Greece στο facebook την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Στην εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στο αίθριο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, θα παραστούν: ο Πρόεδρος του JA Greece Mάρκος Βερέμης, η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ και Πρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Εφραίμογλου, ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος, o CEO της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης FlowOn Δαβίδ Μπεγκζανιάν, η CEO της φοιτητικής «start up» Swim.me Ράνια Βλάχου, ο οικονομολόγος εκπαιδευτικός Γιώργος Βουζαξάκης, η υπότροφος του JA Greece Mαρία Κοκάλα και τα μέλη της ομάδας του JA Greece Mαρία Γιαννέτου, Μαριάνθη Καρατζά, Ελένη Χελιώτη, Μάνος Παυλάκης, Σοφία Μανσόλα, Ελίζα Παυλίδη, Ιωάννα Κυπριώτη, Γιώργος Στέφας, Χριστίνα Λαμπριανάκη και Ρίκα Πανόργιου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του JA Greece προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια με απλή αίτηση συμμετοχής. Τα δημοφιλέστερα προγράμματα, στα οποία διακρίθηκαν Πανευρωπαϊκά οι μαθητικές «start up» FlowOn και Swim.me, είναι:
-Το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται 16 χρόνια στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και
-Το πρόγραμμα για φοιτητές «JA Start Up» που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διανύει την 8η χρονιά υλοποίησης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις