Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σημεία φόρτισης αυτοκινήτων και συσκευών με ηλιακή ενέργεια

Σημεία αναμονής και στάθμευσης όπου οι πολίτες θα μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές και τα αυτοκίνητα τους με ηλιακή ενέργεια.

Έναν «έξυπνο» ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξοπλισμένο με Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που παράγονται στη Θεσσαλονίκη, και μια «έξυπνη» στάση λεωφορείων στην οποία μπορούν όσοι περιμένουν το λεωφορείο να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, παρουσιάζει στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, η ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies, η οποία έχει κατακτήσει την παγκόσμια πρωτοπορία στον τομέα της εκτύπωσης 100% φιλικών στο περιβάλλον Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς.

Πάρκινγκ αυτόνομης παραγωγής ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

To πάρκινγκ αυτόνομης παραγωγής ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (OPVSolarParkingandChargingEV), διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμό. Τα οργανικά Φωτοβολταϊκά, τα οποία είναι τοποθετημένα στην οροφή του, παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως, είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και από ανακυκλώσιμα υλικά.

Φορτίζοντας ενεργειακά το κινητό στη στάση λεωφορείων

Η ενεργειακά αυτόνομη στάση, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά Φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης, παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους δημότες-επιβάτες, προφυλασσόμενοι από τις UVυπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τηλέφωνο τους κατά το διάστημα αναμονής του λεωφορείου έχοντας στη διάθεση τους θύρες USB.

Καθώς η ενέργεια προέρχεται από το φως της ημέρας και όχι μόνο από το φως του ήλιου η στάση τροφοδοτείται όλο το 24ωρο. Τις βραδινές ώρες φωτίζεται με με φωτισμό LED, ενώ παράλληλα μπορεί να τροφοδοτήσει κατ’ επιλογή του δήμου ρούτερ για WiFi, μετεωρολογικό σταθμό, κ.ά. Κι όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, με όλα τα υλικά να είναι ανακυκλώσιμα.

Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων ήδη λειτουργούν σε δήμους της χώρας, καθώς η εγκατάστασή τους μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα αναπτυξιακά προγράμματα «Φιλόδημος», «Αντώνης Τρίτσης», και άλλα έργα του ΕΣΠΑ, και του ταμείου ανάκαμψης.

ΟΕΤ: Η ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο

Η OrganicElectronicTechnologies είναι μια διεθνώς καταξιωμένη εταιρεία στελεχωμένη από εξειδικευμένους Έλληνες ερευνητές, πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει από το εξωτερικό, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απόφοιτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Η ΟΕΤ είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), τα οποία είναι φιλικά στο περιβάλλον, εύκαμπτα, υψηλής αισθητικής και χρησιμοποιούνται σε πλήθος εφαρμογών.

Συμμετέχει στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών και της εκτυπωμένης ενέργειας και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην παραγωγή νέων προϊόντων. Οι εφαρμογές έχουν στηθεί έξω από το περίπτερο 10 και θα είναι επισκέψιμες για τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις