Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Labbox από το Κοσσυφοπέδιο στοχεύει την αγορά του STEM της Ευρώπης

Η Startup δραστηριοποιείται σε μια παγκόσμια αγορά εκπαιδευτικής τεχνολογίας η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 74 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 319 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, σύμφωνα με την έκθεση της MarketStudy.

Η Labbox, μια Startup από το Κοσσυφοπέδιο έχει σχεδιάσει ηλεκτρονικούς κύβους μέσω των οποίων τα παιδιά μπορούν να μάθουν και να εξοικειωθούν με STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Mηχανική και Mαθηματικά), στοχεύει σε 200.000 ευρώ στην πλατφόρμα πληθοχρηματοδότησης SeedBlink με έδρα τη Ρουμανία.

Δραστηριοποιείται σε μια παγκόσμια αγορά εκπαιδευτικής τεχνολογίας η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 74 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 319 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, σύμφωνα με την έκθεση της MarketStudy.

Ο συνολικός κύκλος χρηματοδότησης της Labbox είναι 450.000 ευρώ και ηγείται η South Central Ventures, η οποία επενδύει 250.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ είναι διαθέσιμα για τους επενδυτές της SeedBlink. Αυτή είναι η δεύτερη επένδυση της South Central Ventures στο Labbox – το fund επένδυσε άλλα 300.000 ευρώ το 2020.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ώστε η Labbox να επεκταθεί στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και να δοκιμάζει τη ζήτηση σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η Startup έχει ήδη αρχίσει να ερευνά τις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας με το λανσάρισμα να γίνεται στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Labbox ξεκίνησε το 2019 από την Arta Shehu Zaimi (Διευθύνουσα Σύμβουλο) και τη Fiona Shehu (COO) – δύο αδελφές παθιασμένες με την τεχνολογία – και τον Glenn Noble, έναν CTO με 30 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την παραγωγή hardware. Οι δύο αδελφές ίδρυσαν το 2015 την jCoders Academy, τη μεγαλύτερη ιδιωτική σχολή προγραμματισμού στο Κοσσυφοπέδιο, με πάνω από 45 υπαλλήλους και με επέκταση στην Αλβανία.

Η Labbox παράγει ηλεκτρονικούς κύβους μέσω των οποίων τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 8-15 ετών μπορούν να μάθουν προγραμματισμό και STEM στο σπίτι με βάση μια μηνιαία συνδρομή. Οι τιμές συνδρομής εξαρτώνται από τη διάρκεια της δέσμευσης: μια συνδρομή ενός μηνός κοστίζει 34 ευρώ, μια τρίμηνη συνδρομή κοστίζει 27 ευρώ μήνα.

Η εταιρεία έχει σήμερα 300 πελάτες και σχεδιάζει να προσεγγίσει 1.000 χρήστες μέχρι το τέλος του 2021. Τα σχέδια της Labbox για την επόμενη τριετία είναι να επεκταθεί στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία, Ιταλία, Ολλανδία), να αποκτήσει 30.000 πελάτες και να αναπτύξει τέσσερις γραμμές παραγωγής (12 προϊόντα) για κάθε ηλικιακή ομάδα.

Ακόμα και αν το Labbox επικεντρώνεται στην αγορά B2C, περίπου 30 σχολεία και εκπαιδευτικοί χώροι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά κιτ. Η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία στις αρχές του 2022 στις ΗΠΑ (Αλαμπάμα). Η εταιρεία ήταν μέρος του επιταχυντή Techstars στο Βερολίνο φέτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις