Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chiara Ferragni: Η Top Model Influencer που κινεί τον κόσμο από το κινητό της!

Από τις πασαρέλες στα deals με τα γεράκια των επιχειρήσεων!

Αν κάποιος δεν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην showbiz και στα social media και την πετύχει λ.χ. σ’ ένα φούρνο στο Μιλάνο να αγοράζει φοκάτσιες δεν θα την αναγνωρίσει. Βάζω στοίχημα ωστόσο ότι θα να την κοιτάξει, θα την παρατηρήσει. Όχι γιατί είναι εντυπωσιακά όμορφη, ύψους 1.77 – στην Ιταλία υπάρχουν πολλές τέτοιες – αλλά κυρίως γιατί ασκεί μια αναίτια γοητεία η προσωπικότητα της.

Όπως λένε καλά γνωρίζοντες από, την εκ των δυτικών μας συνόρων, γειτονική μας χώρα η παραπάνω παραδοχή είναι η πιο ιντριγκαδόρικη πτυχή της προσωπικότητας της. Μιλάμε για μια γυναίκα με ιδιαίτερη θέρμη, με ιδιαίτερη αύρα η οποία σε κερδίζει και καταλήγεις να την θαυμάζεις είτε την πετύχεις, face to face, είτε την χαζέψεις στα περιοδικά είτε παρασυρθείς ακολουθώντας την στο instagram.

Και το όνομα αυτής Chiara Ferrani. Ετών 34, καταγόμενη από την γραφική πόλη Cremona της Λομβαρδίας, ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα. Η ίδια όταν απαριθμεί τις ιδιότητες της πάντα βάζει τους ρόλους της προσωπικής της ζωής σε προτεραιότητα. Μετά αναφέρει ότι είναι μοντέλο, δηλαδή top model για να είμαστε ειλικρινείς και influencer.

Και ο χαρακτηρισμός απλώς influencer μοιάζει ασφυκτικά περιοριστικός για να τα λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Διαθέτει 24 εκατ. ακολούθους στο instagram όπερ σημαίνει ότι και η πιο απλή φωτογραφική της λήψη είναι πηγή κέρδους που κάνουν τα ευρώπουλα να τρέχουν στους λογαριασμούς της.

Το ότι είναι προσγειωμένη και cool δε σημαίνει ότι μπορεί να είναι και υποτακτική στις επαγγελματικές της διαπραγματεύσεις. Κάθε άλλο. Παρά το ότι διαθέτει προσωπικό, τον τελευταίο λόγο στο κάθε της συμβόλαιο τον έχει ίδια και αυτός είναι που μετράει.

Το πόσο σημαντικό asset είναι για τον επιχειρηματικό κόσμο φάνηκε προσφάτως πριν από μερικές μέρες όταν υπέγραψε συμφωνία να αναλάβει την διαφημιστική καμπάνια της Safilo Group SpA στον σχεδιασμό και την προώθηση νέας κολεξιόν γυαλιών ηλίου.

Από την ανακοίνωση και μόνον της συνεργασίας τους οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Μιλάνο ανέβηκαν 14%. Το ίδιο συνέβη και με την εταιρεία Tod’s όταν έκλεισε η συμφωνία για την πρόσληψη της Ferragni στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας δέκα μέρες πριν. Αυτή την φορά οι μετοχές ανέβηκαν 12%.

Συμπέρασμα; Η Chiara μπορεί να ισχυριστεί πως ο, τι πιάνει και λάμπει είναι χρυσός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις