Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Depia πρωτοπόρος στην καινοτομία και το βιομηχανικό αυτοματισμό

Η ελληνική εταιρεία ανέπτυξε την exergame πλατφόρμα «Active Nest», με βάση τη μοναδική τεχνογνωσία της στις high-tech λύσεις λογισμικού, τεχνολογικών projects και ρομποτικής, συνδυάζοντας παράλληλα τεχνολογίες αιχμής, υπερσύγχρονα εργαλεία και ανάλυση δεδομένων.

Στο χώρο της έρευνας και της υγείας εισέρχεται δυναμικά με ολοκληρωμένες λύσεις η ελληνική εταιρεία Depia Automations ως πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία στην καινοτομία, στις τεχνολογίες αιχμής και στο βιομηχανικό αυτοματισμό. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τρίτης ηλικίας, η εξειδικευμένη ομάδα της Depia Automations εργάστηκε μεθοδικά, δημιουργώντας μια ειδική exergame πλατφόρμα, την «Active Nest», που έχει βασικό στόχο την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Για την ανάπτυξη της εξελιγμένης τεχνολογικά πλατφόρμας, η Depia Automations βασίστηκε σε μια σειρά από καθοριστικούς παράγοντες, όπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι γρήγοροι ρυθμοί, το κόστος της ανεπιτυχούς γήρανσης, η συνεχής αύξηση του γηραιού πληθυσμού και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός λόγω της πανδημίας, αλλά και στα επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες επιφέρουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, τα περισσότερα από τα οποία εμφανίζονται σε άτομα προχωρημένης ηλικίας και συνδέονται άμεσα με τη μείωση των γνωσιακών λειτουργιών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σημαντικό πλεονέκτημα για τη δημιουργία της exergame πλατφόρμας «Active Nest» ήταν η τεράστια εμπειρία της Depia Automations σε λύσεις λογισμικού, τεχνολογικές κατασκευές και ρομποτική.

Το «Active Nest» καινοτομεί σε πολλαπλά επίπεδα, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στα τεχνολογικά παιχνίδια και στη φυσική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα συνδυάζει τεχνολογίες και υπερσύγχρονα εργαλεία, όπως:

  • Το έξυπνο πάτωμα.
  • Τη χρήση καμερών για 3D μοντέλα χώρων δημιουργώντας ένα περιβάλλον οικείο στους ηλικιωμένους.
  • Την ενσωμάτωση αλγόριθμων machine learning, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη δυναμική προσαρμογή του συστήματος στα χαρακτηριστικά του χρήστη.
  • Τη χρήση οπτικών αισθητήρων για αναγνώριση κινήσεων και χειρονομιών εξ αποστάσεως.
  • Τη χρήση δεικτών πρόβλεψης πτώσης.
  • Τη χρήση smart watches.
  • Τη χρήση εικονικής πραγματικότητας.
  • Σενάρια με παραμέτρους φυσικής κατάστασης (βάδισμα, δύναμη και ισορροπία) και γνωστικού επιπέδου.

Έτσι, η Depia Automations δημιούργησε μια πρωτοποριακή και προηγμένη τεχνολογικά exergame πλατφόρμα, μοναδική στην ελληνική αγορά αλλά και από τις κορυφαίες σε όλο τον κόσμο.

Στην παγκόσμια σκηνή με εφόδιο την τεχνολογία

Η Depia Automations με την τεχνογνωσία της εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ρομποτικής, αυτοματισμού και λογισμικών. Έχει σημαντικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με πανεπιστήμια στον τομέα της έρευνας, που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της εταιρείας, διατηρώντας ως επίκεντρο των λύσεων που παρέχει, πέραν της παραγωγικότητας και της ποιότητας των προϊόντων των πελατών της: τον Άνθρωπο.

Με το σχεδιασμό των λύσεων, την επιλογή και τη χρήση υψηλής ποιότητας εξοπλισμού, η Depia Automations οδηγεί τους πελάτες της στη νέα «πράσινη» αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ, γνωστή και ως «EU Green Deal», στην κυκλική οικονομία, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Επενδύοντας συνεχώς στο R&D και υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, η Depia Automations εφαρμόζει ενοποιημένες λύσεις «Έξυπνου Εργοστασίου»(«smart factory»), αξιοποιώντας στο μέγιστο τη διαθέσιμη πληροφορία των μηχανημάτων και τις νέες δυνατότητες της επανάστασης της «Βιομηχανίας 4.0».

Στη σημερινή εποχή παρουσιάζεται μια έκρηξη της ψηφιακής «δίδυμης τεχνολογίας»digital twins») και η Depia Automations επενδύει συστηματικά σε εξειδικευμένα λογισμικά και τεχνικές αποκτώντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το «Digital Twin» είναι ισχυρό εργαλείο που καθοδηγεί την καινοτομία και την απόδοση (ως ένα σύστημα παρακολούθησης, ανάλυσης και πρόβλεψης) κάθε σύγχρονης επιχείρησης και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Depia Automations να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τα προϊόντα, τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες τους.

Η επιρροή των αυτοματισμών, και κυρίως των ρομποτικών εφαρμογών, στην καθημερινότητα των περισσότερων βιομηχανιών και επιχειρήσεων είναι καταλυτική. Μάλιστα, με τη συμμετοχή της στην κατασκευή animatronics ρομποτικών δεινοσαύρων σε θεματικό πάρκο στην Κίνα, αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες και αποδείχτηκε πρακτικά ότι η σωστή χρήση των ρομπότ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, την υγεία και τη διασκέδασή μας, όπως επίσης ότι η συνύπαρξη ανθρώπων και ρομπότ στη βιομηχανία προσφέρει τεχνολογικές λύσεις και ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, όπως η αύξηση της παραγωγικότητας, της ακρίβειας, της ταχύτητας, της απόδοσης, της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της οικονομίας.

Σήμερα η Depia Automations θεωρείται καινοτόμος εταιρεία σε ιδιαίτερες εφαρμογές αυτοματισμού στην Ελλάδα, με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό. Με τη νέα συνεργασία με τη Stäubli Robotics, που είναι κορυφαίος διεθνής κατασκευαστής ρομπότ, προσθέτει ακόμα περισσότερες λύσεις υψηλής τεχνολογίας, παρέχοντας αξιόπιστες και αποδοτικές «turn-key» λύσεις με τα ρομπότ τύπου SCARA, των 6 αξόνων και τα συνεργατικά ρομπότ Cobot, μέχρι τα αυτοκινούμενα συστήματα ρομπότ και το AGV, όλα με την εγγύηση και την αξιοπιστία των εφαρμογών της Depia Automations.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις