Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RENVIS: Ο επιχειρηματικός σύμβουλος του μέλλοντος είναι εδώ!

Με δύο προϊόντα, το SOFIA Decision Support System και το SOFIA HR, η RENVIS δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να απλοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν αποφάσεις, να γλιτώσουν κόπο και χρόνο, αλλά κυρίως να αποφύγουν το ρίσκο μιας λανθασμένης επιλογής. Καθημερινά καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις και αυτή η διαδικασία συνήθως αρχίζει και τελειώνει στο ανθρώπινο μυαλό, αποτελεί δηλαδή μια «νοητική» διαδικασία.  

Ωστόσο, ιδιαίτερα όσον αφορά στον κόσμο του επιχειρείν, η πραγματικότητα είναι σύνθετη και πολύπλοκη. Η λήψη μιας απόφασης, σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό πεδίο, μπορεί να καταστεί μια πραγματική πρόκληση και οι συνέπειες μιας λανθασμένης επιλογής να έχουν σημαντικό κόστος –πολλές φορές καθοριστικό– για την πορεία μιας εταιρείας.  

Ως αποτέλεσμα η ύπαρξη λύσεων που βοηθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία κρίνεται πλέον όχι απλώς χρήσιμη, αλλά απαραίτητη. Με αυτό το σκεπτικό, ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, μηχανικός με εξειδίκευση στη Διαχείριση Κινδύνου σε Εφοδιαστικές Αλυσίδες και τη Θεωρία Παιγνίων, και η Σοφία Τσακίρη, νομικός με εξειδίκευση στην κατοχύρωση & αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας και την ίδρυση spin-off επιχειρήσεων, ίδρυσαν το 2017 τη RENVIS.  

Όραμά τους ήταν η νέα αυτή εταιρεία να ηγηθεί στην αγορά λύσεων λογισμικού για επιχειρήσεις παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Αποστολή τους, μέχρι και σήμερα, είναι να βοηθούν τις εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την οργάνωσή τους, να λαμβάνουν εύκολα και γρήγορα αποτελεσματικές επιχειρηματικές αποφάσεις, με χρήση των δεδομένων τους. 

Η αποστολή αυτή επιτυγχάνεται με τη δημιουργία προϊόντων όπως το «SOFIA Decision Support System (DSS)», το οποίο είναι και η «ναυαρχίδα» της εταιρείας. Πρόκειται για ένα έξυπνο, ευέλικτο και φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο, σχεδιασμένο για εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, που λύνει πολύπλοκες επιχειρηματικές προκλήσεις και απλοποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.  

Πιο συγκεκριμένα, το SOFIA Decision Support System είναι ένα Cloud Software-as-a-Service (SaaS) με αρθρωτή και κλιμακούμενη (scalable) αρχιτεκτονική που παρέχει όλες τις απαραίτητες διεπαφές (API), ώστε να διασυνδέεται με λογισμικό τρίτων (π.χ. ERPs) για την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων.  

Η καινοτομία του είναι ότι δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων μοντέλων λήψης απόφασης με τον καθορισμό παραγόντων και βαρών. Κάθε παράγοντας μπορεί να βαθμολογηθεί από 0 έως 10 και ο σταθμισμένος μέσος όρος χρησιμοποιείται για τη συνολική βαθμολογία.  

Ωστόσο, η μέθοδος υπολογισμού τόσο των παραγόντων όσο και της βαθμολογίας είναι ελαστική και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Λόγω της επιτυχίας του «SOFIA DSS», η RENVIS κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά και το SOFIA HR, μια έξυπνη εφαρμογή αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού που εξυπηρετεί τόσο οργανωμένα τμήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, όσο και μεμονωμένους χρήστες και HR Managers.  

Δομημένο επάνω στη λογική του SOFIA DSS, βοηθά τους HR Managers να επικεντρώνονται στα άτομα, όχι σε υπολογιστικά φύλλα και γραπτές αναφορές, και να λαμβάνουν πιο ακριβείς, δίκαιες και αποτελεσματικές αποφάσεις. Πρόκειται για ένα προηγμένο Cloud SaaS βασισμένο σε δεδομένα, το οποίο απεικονίζει τα αποτελέσματα με τρόπο φιλικό προς τον χρήστη. Είναι ευέλικτοαρθρωτόεπεκτάσιμο και προσαρμόσιμο στις ανάγκες κάθε εταιρείας, ενώ και το κόστος του είναι χαμηλό, έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν να το χρησιμοποιούν αμέσως.  

Ο λόγος που ξεχωρίζει, σύμφωνα με τους ιδρυτές της RENVIS, είναι ότι άλλες λύσεις HRM που προσφέρονται στην αγορά είναι πολύπλοκες, δεν είναι αρκετά ευέλικτες για να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση και συνήθως έχουν υψηλό κόστος κτήσης και χρήσης. Ακριβώς για αυτές τις καινοτομίες και τον άξονα πάνω στον οποίο κινείται από την αρχή της λειτουργίας της, η Startup έχει λάβει τα τελευταία χρόνια αρκετές διακρίσεις, ενώ αυξάνει συνεχώς τις συνεργασίες της.  

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2020, η εταιρεία αναδείχθηκε ως ο μοναδικός Gold Partner της Bitrix στην Ελλάδα (με την οποία συνεργάζεται ήδη από το 2017), καθώς και ότι πρόσφατα η εταιρεία έγινε AWS (Amazon Web ServicesPartner, έχοντας πιστοποιήσει τα στελέχη της ως AWS Cloud Practitioners παρέχοντας τεχνολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εφαρμογή λύσεων της AWS.  

Παράλληλα, η RENVIS κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να επιλεγεί από το Data Market Services (DMS) Accelerator Programme, να χρηματοδοτηθεί από το DataPitch Acceleration Programme, αλλά και να «τρέξει» διάφορες εφαρμογές και projects, όπως το GASPAR, που συνδυάζει απόψεις εμπειρογνωμόνων με μοντέλα πρόβλεψης μηχανικής μάθησης. Τα σχέδια της εταιρείας ωστόσο δεν εξαντλούνται σε αυτές τις επιτυχίες.  

Όπως δηλώνει στο Startupper Mag το ιδρυτικό δίδυμο, εντός του επόμενου έτους έχει ήδη προγραμματίσει τη διάθεση της νέας έκδοσης του SOFIA HR, η οποία θα περιλαμβάνει ML/AI για τη χρήση του ιστορικού των αξιολογήσεων, την ταξινόμηση δεδομένων, AWS Augmentent Artificial Intelligence (AWS A2I) και προηγμένες επιλογές οπτικοποίησης. Παράλληλα, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παροχής τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις ως AWS Partner. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις