Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lloyds βάζει όρια στις ανέπαφες πληρωμές εν μέσω φόβων απάτης

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν εντελώς τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών.

Οι πελάτες της Lloyds θα μπορούν να θέτουν τα δικά τους όρια όταν μπει σε εφαρμογή τον επόμενο μήνα το νέο ανώτατο όριο των 100 λιρών για τις ανέπαφες πληρωμές με κάρτα. Έτσι, θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των ανέπαφων συναλλαγών αποφεύγοντας κάθε μορφή εξαπάτησης.

Η επικείμενη αύξηση του ορίου δαπανών ανέπαφων συναλλαγών στις χρεωστικές κάρτες των καταναλωτών έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να γίνουν στόχος απατεώνων, οι οποίοι μπορούν να διαφύγουν ανεξέλεγκτα για τουλάχιστον πέντε συναλλαγές όταν πληρώνουν με την κάρτα σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η Lloyds αναφέρει ότι εισάγοντας τη δυνατότητα νέου ελέγχου της κάρτας στην εφαρμογή για κινητά, οι χρήστες θα είναι σε θέση να αλλάζουν τα όρια, τα οποία θα κινούνται μεταξύ 30 και 95 λιρών. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν εντελώς τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών, επιλέγοντας αντ’ αυτού την εισαγωγή PIN στο ταμείο.

Ο Philip Robinson, διευθυντής προσωπικών τρεχούμενων λογαριασμών και πληρωμών καθώς και απάτης και οικονομικού εγκλήματος στη Lloyds, σχολιάζει ότι οι φόβοι των πελατών που εκφράζονταν στα σχόλια τους εισακούστηκαν θέτοντας το όριο των 100 λιρών προς αξιοποίηση για τη δική τους εξυπηρέτηση.

Η εφαρμογή udpate θα είναι διαθέσιμη για τους πελάτες των Lloyds, Halifax και Bank of Scotland. Μπορεί η Lloyds να είναι η πρώτη που δημοσιοποίησε αυτήν την κίνηση, αλλά και άλλες τράπεζες εργάζονται πάνω στην αναβάθμιση των εφαρμογών τους. Η Starling Bank έθεσε μάλιστα για πρώτη φορά το ενδεχόμενο για αναβάθμιση ορίου σε 100 λίρες για τις ανέπαφες πληρωμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις