Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν φιλοδώρημα σε bitcoin

Το Twitter επεκτείνει τη λειτουργία “tip” σε όλους τους χρήστες και επιτρέπει σε ορισμένους να δίνουν φιλοδώρημα στους αγαπημένους τους tweeters χρησιμοποιώντας bitcoin. 

Τα “tips” παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους χρήστες να κερδίζουν χρήματα από το feed τους. Είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες iOS, ενώ για τα Android θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες. 

Οι tweeters μπορούν να προσθέσουν έναν σύνδεσμο στο προφίλ τους για μια σειρά από επιλογές πληρωμής, όπως η εφαρμογή Cash App, το Patreon, το Venmo, το Wealthsimple Cash και το PicPay. 

Συγκεκριμένα, οι πολίτες των ΗΠΑ (εκτός από τη Χαβάη και τη Νέα Υόρκη) και του Ελ Σαλβαδόρ μπορούν να παίρνουν φιλοδώρημα με bitcoin χρησιμοποιώντας το Strike – μια εφαρμογή πληρωμών που βασίζεται στο δίκτυο Bitcoin Lightning Network. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν και μια διεύθυνση bitcoin στο προφίλ τους. 

Η Esther Crawford, staff product manager του Twitter, ανέφερε ότι αυτό που θέλουν είναι όλοι στο Twitter να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές οδούς πληρωμής, δεδομένου ότι τα ψηφιακά νομίσματα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν στην οικονομία και να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον διασυνοριακά. 

Άλλωστε CEO του Twitter, Jack Dorsey, είναι εδώ και καιρό υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων, προβλέποντας ήδη από το 2018 ότι το bitcoin θα γίνει μια μέρα το “ενιαίο νόμισμα” του κόσμου, αντικαθιστώντας το δολάριο.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις