Το 2021 αναδεικνύεται σε χρονιά του Outsource

Όλο και περισσότερες εταιρείες αναθέτουν τις εργασίες ψηφιακών δομών σε άλλους πάροχους.

Η στάση απέναντι στις λεγόμενες διαχειριζόμενες υπηρεσίες και τα κίνητρα για την υιοθέτηση τους, είτε πρόκειται για out-source, out task ή και outstaff, έχει αλλάξει ριζικά. Η διαπίστωση αυτή έγινε από τον πάροχο managed services eacs, ο οποίος αναφέρεται στο βαθύ αντίκτυπο της κρίσης λόγω COVID- 19 στον επιχειρηματικό τομέα. 

Ο Kevin Timms, CEO της eacs, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2020 δεν υπήρχε μεγάλη διάθεση να αλλάξουν οι προμηθευτές εξωτερικών υπηρεσιών ή να εφαρμόσουν τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες. Υπήρξαν επίσης ελάχιστοι διαγωνισμοί προμηθειών στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ενώ η eacs είδε πελάτες να ανανεώνουν απλώς τις εν λόγω υπηρεσίες χωρίς να βγουν στην αγορά.  

Το 2020 οι εταιρείες γενικά καθυστερούσαν τις όποιες αποφάσεις, ωστόσο στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 τα πράγματα άρχισαν να μεταβάλλονται αισιόδοξα για την αγορά και οι διαγωνισμοί άρχισαν να ρέουν και πάλι. Μάλιστα, η eacs εξασφάλισε περισσότερες επιχειρήσεις διαχειριζόμενων υπηρεσιών το β’ τρίμηνο του 2021 από ό,τι ολόκληρο το 2020 αποτελώντας τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της επιχείρησής φέτος μέχρι στιγμής. 

Στην αρχή της πανδημίας, η eacs σε συνεργασία με ειδικούς στην πληροφορική ανέλαβαν δράση εξασφαλίζοντας έναν επαρκή εξοπλισμό μαζί με σταθερά και αξιόπιστα συστήματα απομακρυσμένης πρόσβασης, καθώς οι περισσότεροι άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι και συνεπώς αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν όλα τα είδη καναλιών, όπως chat, email, ηλεκτρονική πύλη και τηλέφωνο, αλλάζοντας τις αντιλήψεις πολλών. 

Εφόσον δεν μπορούσαν να αναθέσουν τις εργασίες σε πρόσωπο με πρόσωπο μηχανικό, η ηγεσία των εταιρειών που διέθεταν διαχειριζόμενες υπηρεσίες έστρεψε το ενδιαφέρον της αλλού και επέβαλε σε συνεργάτες όπως η eacs να καινοτομήσουν για να κάνουν αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη για τους υπάλληλους-χρήστες.  

Αν και τα οφέλη της εξωτερικής ανάθεσης δεν δείχνουν να αυξάνονται ή να αλλάζουν,τα εμπόδια στην υιοθέτηση της σαφώς μειώνονται. Με την αντίσταση των end-users να πέφτει, την τεχνολογία να γίνεται πιο αξιόπιστη από ποτέ και πλατφόρμες όπως η PowerPlatform να παρέχουν εύκολη αυτοματοποίηση, οι λόγοι για να μην αναθέσει κανείς το κομμάτι του IT σε εξωτερικούς συνεργάτες ελαττώνονται ραγδαία.  

Είτε πρόκειται για πλήρη εξωτερική ανάθεση, είτε για εξωτερική ανάθεση εφεδρειών/επιδιορθώσεων ή για εξωτερική στελέχωση με σκοπό την ενίσχυση της ομάδας, το ερώτημα που τίθεται δεν είναι ο λόγος αλλά η χρονική στιγμή. 

Με γνώμονα αυτή την αλλαγή νοοτροπίας, η eacs έχει αναπτύξει εργαλεία όπως το eacsAssist, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να προωθεί ένα δελτίο εξυπηρέτησης με το πάτημα ενός πλήκτρου. Το εργαλείο συλλέγει όλες τις σχετικές τεχνικές πληροφορίες στο πίσω μέρος, όπως και των τελευταίων ενεργειών του χρήστη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.  

Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες διαβιβάζονται στον τεχνικό αναλυτή, ο οποίος ως επί το πλείστον επιλύει την κλήση εκεί, χωρίς να χρειάζονται οι παρατεταμένες, μακροχρόνιες και μερικές φορές αμήχανες τηλεφωνικές κλήσεις, τις οποίες δεν προτιμούν ούτε οι χρήστες. 

Επιπλέον, οι πελάτες που αναγκάστηκαν να μειώσουν τα επίπεδα προσωπικού πέρσι δυσκολεύονται να προσλάβουν ξανά προσωπικό, οι μισθοί ανεβαίνουν κατακόρυφα και οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες γίνονται μια πιο ελκυστική επιλογή από εμπορική άποψη. Αλλά και το ότι οι εταιρείες που προβαίνουν σε συγχωνεύσεις, υιοθετούν την κατ’ οίκον εργασία ως πρότυπο και κλείνουν γραφεία που κατείχαν για δεκαετίες, συνιστά μια αφορμή για τους παρόχους.  

Τέλος, η άνοδος των τεχνολογιών Cloud μπορεί να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες δεν θα είναι πλέον δεμένες σε απαρχαιωμένα κέντρα δεδομένων. Στην πραγματικότητα, η αποδέσμευση των χρηστών και των κέντρων δεδομένων από τα φυσικά γραφεία σημαίνει ότι η εργασία από οπουδήποτε είναι μια πραγματικότητα, κατέληξε ο Timms. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις