Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το Red Bull Basement 2021

Η Red Bull διοργανώνει διαγωνισμό καινοτομίας και καλεί τους φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση στο redbullbasement.com. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αφορούν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, κάνοντας την αρχή με το Red Bull Basement 2021. 

Καθώς αρκετοί νέοι θέλουν να συμβάλλουν στη θετική αλλαγή του κόσμου, είτε ενδεικτικά ανακυκλώνοντας ή και μέσω της τεχνολογίας, φαίνεται ότι το ποσοστό που όντως το κατορθώνει παραμένει χαμηλό.  

Παράλληλα, έρευνα της Statista αναφέρει πως το 50% των ενηλίκων θεωρούν ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βρουν τη λύση για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Για να έρθει όμως μια ουσιαστική αλλαγή προηγείται η δημιουργία ιδεών, μετά από ένα αποτελεσματικό brainstorming, και εδώ έρχεται ο διαγωνισμός για να θέσει το πλαίσιο της έμπνευσης, από το οποίο μπορούν να αντλήσουν ιδέες για εφαρμογή, με στόχο το κοινό καλό και μια ριζική μεταβολή. 

Φέτος, πολλοί από τους συμμετέχοντες στο Red Bull Basement, το πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να υλοποιήσουν σε πρώτο στάδιο τις ιδέες τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, εμπνέονται από 8 κατηγορίες που βασίζονται στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.  

Ειδικότερα, οι θεματικές που μπορεί να εμπνεύσουν τους νέους για ένα καινοτόμο εγχείρημα, είναι οι εξής: 

  • Σώμα και πνεύμα 
  • Καριέρα 
  • Καθαρό νερό 
  • Κλιματική αλλαγή 
  • Εκπαίδευση 
  • Ενδυνάμωση 
  • Ενέργεια 
  • Έξυπνες Πόλεις 

Οι συμμετοχές για το Red Bull Basement 2021 άνοιξαν για τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο που παράγουν ιδέες και προτείνουν τεχνολογικές λύσεις με σκοπό να ταράξουν το status quo. 

Οι προκλήσεις που θα επιλέξουν να αντιμετωπίσουν σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που οραματίζονται θα αναδείξουν την αντίληψη και το έργο τους.  

Το μόνο που μένει είναι να δηλώσουν συμμετοχή και να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο! 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις