Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η InsurTech Sure λαμβάνει 100 εκατ. δολάρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης

Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την επέκταση του portfolio και την βελτιστοποίηση του έργου της εταιρείας.

Η Sure, μια εταιρεία InsurTech που βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ενσωματωμένης ασφάλισης, έλαβε 100 εκατ. δολάρια σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης. 

Του γύρου ηγήθηκαν οι Declaration Partners και Kinnevik, ενώ συμμετείχαν επίσης οι WndrCo, FTAC Ventures, Expanding Capital, όπως και οι υφιστάμενοι επενδυτές W. R. Berkley Corporation και Menlo Ventures. 

Με την νέα κεφαλαιακή υποστήριξη, η Sure έχει θέσει ως στόχο την παγκόσμια επέκταση της εταιρείας, την κυκλοφορία νέων προϊόντων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. 

Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, η InsurTech διπλασίασε τα έσοδά της και το μέγεθος της ομάδας της. 

Η εταιρεία προσφέρει end-to-end ενσωματωμένη ασφαλιστική υποδομή για ασφαλιστικούς φορείς και τρίτες εταιρείες. Τα API δίνουν στον πελάτη μια γρήγορη λύση, χωρίς μαζικές δαπάνες. Ενδεικτικά, στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται οι Farmers Insurance, Chubb, Intuit, Betterment και Carvana. 

Η InsurTech ισχυρίζεται επίσης ότι έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά στο είδος της ασφαλιστικά προγράμματα για κατασκευαστές αυτοκινήτων καθώς και για ένα κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο πιστωτικών καρτών. 

Ο συνιδρυτής και CEO της Sure, Wayne Slavin, δήλωσε ότι η νέα χρηματοδότηση θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της επιχείρησης, επιτρέποντάς στην ασφαλιστική βιομηχανία να αξιοποιήσει πλήρως τις προεκτάσεις της σε μια διαδικτυακή εποχή.  

Άλλωστε, ο ίδιος ανέφερε ότι οι ασφάλειες, όπως και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρειάζονται άμεσα μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογία για να ανταποκριθούν στη νοοτροπία του “εδώ και τώρα”, εξυπηρετώντας τον σύγχρονο πελάτη. 

Καθώς η προτεραιότητα δίνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα brands επεκτείνουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ώστε να συμπεριλάβουν και τις ασφάλειες, η Sure λειτουργεί ως μια πλατφόρμα τροφοδοσίας των ασφαλιστικών προγραμμάτων στις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις