Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nike Go FlyEase: Ένα hands-free παπούτσι

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο υπόδημα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς θα μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πιο άνετα.

Η Nike παρουσιάζει μια καινοτομία στον τομέα της βιομηχανίας υποδημάτων. Το Nike Go FlyEase είναι ένα νέο, σύγχρονο παπούτσι που στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι συνήθως αισθάνονται άβολα με τα παπούτσια τους, αλλά για τα άτομα με αναπηρίες, που υποφέρουν από αρθρίτιδα έως μερική παράλυση δεν είναι απλά μια ενόχληση. Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να προσφέρει μια πρωτοποριακή λύση η Nike. Έτσι, τα νέα παπούτσια της Nike προσφέρουν τη δυνατότητα να “γλιστρήσετε” μέσα σε αυτά χωρίς να σκύβετε ή να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας.

Το παπούτσι έχει έναν διπλό εύκαμπτο σύνδεσμο (hinge) που επιτρέπει στο παπούτσι να ανοίγει σε δύο μέρη. Είναι σαν να βγαίνει το εσωτερικό μέρος του παπουτσιού. Μετά “γλιστράς” το πόδι σου και σπρώχνεις το πίσω μέρος-τη φτέρνα προς τα κάτω. Επίσης, περιλαμβάνει έναν εντατήρα (tensioner), ο οποίος είναι κάτι σαν μια ελαστική ταινία γύρω από το παπούτσι και τέλος, το kickstand, ένα κομμάτι από καουτσούκ που βοηθά να βγάλετε τα παπούτσια απλά πιέζοντάς το χωρίς να χρειάζεται να σκύψετε. Όταν βγάζετε τα παπούτσια ο εύκαμπτος σύνδεσμος (hinge) παραμένει ανοιχτός ώστε να μπορείτε εύκολα να τα ξαναβάλετε όταν χρειαστεί.

Ωστόσο, η μόνη κριτική που αντιμετώπισε η Nike οφειλόταν στο γεγονός ότι η κυκλοφορία ήταν περιορισμένη και τα παπούτσια πωλήθηκαν σε υψηλή τιμή. Παρόλο που οι τιμές έπεσαν, αυτή η διαδικασία δυσκόλεψε τα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν ένα ζευγάρι Go FlyEase της Nike.

Γενικά, αυτός ο νέος και πρωτοποριακός σχεδιασμός εισάγει μια νέα εποχή στη βιομηχανία υποδημάτων αποδεικνύοντας ότι τα καλύτερα έρχονται διευκολύνοντας την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις