Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup κατά της απάτης Resistant AI συγκεντρώνει 16,6 εκατ. δολάρια

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της δράσης της και την ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση στον χώρο του fintech και της ασφάλειας.

Η Resistant AI, μια εταιρεία ασφάλειας βασισμένη σε SaaS AI και μηχανική μάθηση που προστατεύει τα αυτοματοποιημένα χρηματοπιστωτικά συστήματα από τη χειραγώγηση, την απάτη και το οικονομικό έγκλημα, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 16,6 εκατ. δολαρίων σε σειρά Α.  

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η GV (πρώην Google Ventures), με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Index VenturesCredo Ventures και Seedcamp, καθώς και αρκετών επενδυτών-αγγέλων που ειδικεύονται σε τομείς fintech και ασφάλειας.  

Η νεοφυής επιχείρηση, με έδρα την Πράγα που ιδρύθηκε το 2019, αναφέρει ότι τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και για την ανάπτυξη των ομάδων προϊόντων, μηχανικής και πωλήσεων πέραν της Πράγας, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.  

Μάλιστα, στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται οι KBC, Payoneer, Habito και Twisto, όπως και ορισμένες μη κατονομαζόμενες τσέχικες τράπεζες. Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία δείχνουν ότι το 17% των τραπεζικών καταστάσεων που χρησιμοποιούνται για αιτήσεις δανεισμού, αναφορικά με τη γνωριμία πελατών αλλά και για άλλους σκοπούς παγκοσμίως, έχουν παραποιηθεί. 

Ενδεικτικά, το 11% των μισθοδοτικών καταστάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που υποβάλλονται ψηφιακά φέρονται να είναι αλλοιωμένες ή πλαστές. Παράλληλα, το 15% των πιστοποιητικών εγγραφής εταιρειών που κατατίθενται διεθνώς κατά το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού να είναι πλαστάΣημειώνεται επίσης ότι το 9% των λογαριασμών κοινής ωφέλειας που υποβάλλονται ως απόδειξη διεύθυνσης παγκοσμίως είναι πλαστογραφημένοι. 

“Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια έξυπνη ασπίδα για τα αυτόνομα χρηματοπιστωτικά συστήματα, για να τα προστατεύσουμε από αυτές τις διαρκώς εξελισσόμενες, ολοένα και πιο έξυπνες επιθέσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την εξαπάτηση, τους χειροκίνητους ελέγχων ταυτότητας σε κάθε διαδικτυακή υπηρεσία.”, ανέφερε σχετικά ο Martin Rehak, CEO της Resistant AI 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις