Η Vodafone θα προσλάβει 7.000 μηχανικούς λογισμικού για τη δημιουργία ψηφιακών πλατφορμών

Η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξη των ψηφιακών της υπηρεσιών, με το 50% των εργαζόμενων της να εργάζονται στο software engineering μέχρι το 2025.

Η Vodafone παρουσίασε τα σχέδια της για την πρόσληψη 7.000 μηχανικών λογισμικού στο ήδη υπάρχον τεχνικό προσωπικό. Το σχέδιο αυτό αφορά έναν στόχο που φτάνει έως το 2025 σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω ενός προγράμματος προσλήψεων, επανεκπαίδευσης των υφιστάμενων εργαζομένων και εσωτερικών αναθέσεων.  

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξημένων επενδύσεων της Vodafone για να ανταποκριθεί στην όλο και υψηλότερη ζήτηση για ψηφιακή συνδεσιμότητα, η οποία σημειώνει μια ανοδική πορεία έως και 50% κάθε χρόνο, ιδίως μετά την πανδημία.  

Συνολικά, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ σε τεχνολογικά και ψηφιακά έργα μόνο το 2020 για τη δημιουργία κλιμακούμενων πλατφορμών του μέλλοντος. 

Με την ενσωμάτωση περισσότερων δεξιοτήτων λογισμικού στο εσωτερικό της εταιρείας, η Vodafone επιδιώκει τον στρατηγικό μετασχηματισμό της από μια παραδοσιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε έναν πάροχο συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς, κλιμακώνοντας την παρουσία της σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική. 

Η επέκταση των ικανοτήτων της στο λογισμικό θα επιτρέψει στη Vodafone να δημιουργήσει διαφοροποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος και να κατέχει την πνευματική ιδιοκτησία (IP) αντί να τα λαμβάνει μέσω προμηθευτών. Η εσωτερική ανάθεση της τεχνογνωσίας δημιουργεί επίσης μια εξοικονόμηση της τάξης του 20% για τη Vodafone. 

Το πλεονέκτημα της γεωγραφικής κλίμακας της εταιρείας σε συνδυασμό με την υιοθέτηση πρακτικών λογισμικού και τη διαμόρφωση κόμβων ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλη την Ευρώπη της δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες με 50% περισσότερη ταχύτητα και σε πολλές χώρες ταυτόχρονα. 

Η αύξηση του εργασιακού δυναμικού στον τομέα των μηχανικών λογισμικού έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τους 9.000 υπαλλήλους που ήδη εργάζονται σε αυτό το κομμάτι, εντάσσοντας τους στη Vodafone Technology, μια νέα λειτουργία που επικεντρώνεται στην πλατφόρμα και ενώνει όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς και στο τμήμα διεθνών κοινών υπηρεσιών της.  

Μαζί, θα αναπτύξουν νέα προϊόντα Internet of things (IoT), έξυπνα χαρακτηριστικά δικτύων, ψηφιακές και πληροφορικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Μέχρι το 2025, πάνω από το 50% των υπαλλήλων της Vodafone Technology θα εργάζονται στον τομέα της μηχανικής λογισμικού. Η Vodacom, μέλος του ομίλου Vodafone, υιοθετεί επίσης παρόμοια στρατηγική μέσω της επέκτασης των ψηφιακών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Αφρική.   

Καθ’ όλα αυτά τα χρόνια, οι μηχανικοί λογισμικού θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να επινοήσουν νέες υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας το cloud native, οι οποίες θα διατεθούν σε 300 εκατ. πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 28 εκατ. πελάτες σταθερής σύνδεσης και 22 εκατ. πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω πλατφορμών που θα κατασκευαστούν από την Vodafone Technology. Με εφαλτήριο μια σημαντική επένδυση, η Vodafone συνεχίζει να προχωρά αρκετά με τα σχέδια της, βασιζόμενη στο σχέδιο Tech2025.   

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις