Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χάκερς κλέβουν κρυπτονομίσματα από τα κινητά μικρoεπενδυτών

Η πειρατεία κρυπτονομισμάτων συνιστά τελευταία ένα όλο και πιο συχνό φαινόμενο με τις ρυθμιστικές αρχές να προσπαθούν να το περιορίσουν ξεκινώντας από τις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Οι χάκερς κλέβουν όλο και πιο συχνά κρυπτονομίσματα από τυχαίους μεμονωμένους χρήστες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα μετά την έξαρση που έχει παρατηρηθεί στην crypto αγορά από τους χρήστες μικρότερου τύπου. 

Οι χάκερς παραδοσιακά έκλεβαν από πλούσιους ή γνωστούς επενδυτές μέσω ανταλλαγής SIM ή αλλάζοντας τον αριθμό από την ταυτότητα συνδρομητή μιας συσκευής σε μια άλλη, αλλά χρησιμοποιούν όλο και πιο πολύ αυτές τις μεθόδους για να κλέψουν από άτομα με χαμηλότερο προφίλ 

Οι επιθέσεις σε μικροεπενδυτές έχουν προβληματίσει τους πελάτες, οι οποίοι πλέον αμφισβητούν τις χρεώσεις από τους φορείς κινητής τηλεφωνίας. Ορισμένοι μάλιστα αλλάζουν τα σχέδια τους με αρκετές εταιρείες τηλεπικοινωνιών να απαντούν με αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας τους. 

Καθώς τα περιστατικά υποκλοπών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συνεχίζονται, έχει επιβληθεί ένας νόμος που προσπαθεί να προωθήσει ομαδικές συνεργασίες για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών, ώστε να εντοπιστεί το ευρύτερο δίκτυο των εν δυνάμει θυμάτων. 

Με αφορμή αυτό, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ενισχύει τους κανόνες της για τους φορείς ασύρματης τηλεφωνίας σε μια προσπάθεια να θέσει αυστηρότερους περιορισμούς στην πρακτική της ανταλλαγής SIM που συνδέονται με απάτες.  

Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες, μεταξύ αυτών και η AT&T, δηλώνουν ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί της υπηρεσίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους πελάτες και να ενθαρρύνουν περισσότερα συμβάντα. Η ίδια η εταιρεία ανέφερε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα αλλαγής συσκευών ή παρόχων ανά μήνα, αν και κάτω από το 1% αυτών έχουν δόλια πρόθεση. 

Συγκεκριμένα, οι πελάτες υποβάλλονται σε ανταλλαγές SIM όταν μεταφέρουν τους αριθμούς τους σε νέα τηλέφωνα. Έτσι, χάκερ μπορούν να υποδυθούν τους χρήστες τηλεφώνων χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες λογαριασμού ή τα δεδομένα του τηλεφώνου.  

Οι τηλεφωνικές εταιρείες δρουν για την καταπολέμηση του προβλήματος, με την AT&T να λέει ότι χρησιμοποιεί εργαλεία ανάλυσης δεδομένων για να μετρήσει τον κίνδυνο, τη Verizon να σημειώνει ότι αναγκάζει τους πελάτες με καρτοκινητή να χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης για την αλλαγή, και την T-Mobile να επιτρέπει την αλλαγή SIM μέσω PIN λογαριασμού ή κάποιας άλλης πιστοποίησης. 

Η πειρατεία κρυπτονομισμάτων αποτελεί εν τέλει ένα όλο και πιο συχνό φαινόμενο, ενώ η Ομάδα Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) στη Γαλλία εξετάζει αυστηρότερους κανονισμούς προκειμένου να περιορίσει το ξέπλυμα χρήματος και άλλα τέτοια ζητήματα. 

Ο οργανισμός έχει ζητήσει τέλος από αρκετά μέλη να απαιτήσουν από τις εταιρείες crypto να διασφαλίσουν την επαλήθευση της ταυτότητας τους και να ενημερώνουν τις ρυθμιστικές αρχές για ύποπτες δραστηριότητες. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις